Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
28. 2. 2016,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zagreb poškodba

Nedelja, 28. 2. 2016, 14.37

8 let

Stipe Mandalinić mislil, da ne bo nikdar več igral, a je s tekmo kariere potopil Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Proti Celju je sijajno tekmo odigral Zagrebov rokometaš Stipe Mandalinić, ki ga je v zadnjih letih spremljala neverjetna smola s poškodbami.

Poškodba roke, kolenskih vezi, meniskusa. Ena hujša od druge. V zadnjih dveh letih je odlični hrvaški reprezentant Stipe Mandalinić igral bore malo. V lanski evropski sezoni je ta močni levi zunanji rokometaš nastopil le na petih tekmah in dosegel osem golov. Malo, skromno za njegov pedigre in potencial. Pred tedni se je vrnil na igrišču po devetmesečni odsotnosti in kot meteor zasijal proti Celju, ki je v Zagrebu odločilno tekmo za napredovanje v osmino finala izgubilo s 23:24.

V prvem polčasu je zadeval le sedemmetrovke, v drugem vse. Dobesedno, popolnoma vse. Deset strelov, deset golov, tudi v odločilnih trenutkih drugega polčasa, ko se je zagrebška prednost povzpela na štiri gole, kar je bilo v končnici preveč, čeprav so imeli Celjani strel za rešilno izenačenje. Ni končal v vratih. Slovenski prvak se poslavlja od osmine finala, hrvaški pa z vročim levim zunanjim igralcem z zanimanjem spremlja, kdo bi lahko bil njegov tekmec.

Celje že ima morebitno rešitev

Po tekmi je smeje priznal, da se ne spomni, kdaj je nazadnje zabil dvojno številko zadetkov. Še posebej pa ne na tako pomembni in živčni tekmi, kar je balkanski derbi vselej. "Skoraj leto dni me ni bilo na igrišču. Sijajno je spet odigrati tekmo pred polno Areno (v njej se je zbralo več kot 10 tisoč gledalcev, op. a.). Med poškodbo sem pomislil, da nikdar več ne bom igral na vrhunski ravni. Psihološko ni bilo lahko, ampak boril sem se in to je najlepša nagrada," je dejal Mandalinić, igralec, kakršnega bi Celjani sprejeli z odprtimi rokami.

Prav udarnost na levem zunanjem položaju v letošnji sezoni morda manjka še najbolj. Mogoče se bo to spremenilo s poletnim prihodom Boruta Mačkovška ali z ozdravljenim Arthurjem Patrianovo.

Ne spreglejte