Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 7. 2016,
15.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Veselin Vujović olimpijske igre Rio 2016 rokomet

Torek, 26. 7. 2016, 15.36

6 let, 6 mesecev

Na dokončni seznam rokometašev za Rio bo treba še počakati

Gotovo je, da glede potnikov za Rio vlada negotovost

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

rokometna reprezentanca | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Večjih težav s poškodbami na srečo ni, zato bo rokometno reprezentanco, ki bo nastopila v Riu, določila športna selekcija.

''Bolj ali manj imam jasno idejo, kdo bo v ekipi za Rio, a počakali bomo še na tekmo s Hrvati in dva treninga po njej. Nato se bomo morali žal odločiti za dva, ki ne bosta šla zraven, ter za to, kdo bo v olimpijski vasi in kdo zunaj nje. Zelo težka odločitev,'' pravi Veselin Vujović, selektor rokometne reprezentance, ki bo svoje varovance tako na trnih držal še nekaj dni. Slovenci v Rio potujejo 1. avgusta.

Večjih težav z zdravjem na srečo ni. Nekaj manjših poškodb tare Nika Henigmana, Jureta Dolenca in Deana Bombača. Vnetje komolca Gorazda Škofa na srečo ni imelo večjih posledic.

ABC olimpijskih iger

Brazilija, Poljska, Švedska, Nemčija in Egipt so tekmeci Slovencev na njihovih tretjih olimpijskih igrah v Riu. Z Egipčani se bodo pomerili najprej, in sicer 8. avgusta. Turnir traja od 6. do 21. avgusta. Prve štiri ekipe napredujejo v četrtfinale.

V skupini A, s katero se bo križala "slovenska" skupina, nastopajo Francija, Hrvaška, Tunizija, Argentina, Danska in Katar. V Rio bo odšlo 17 igralcev, a dva bosta v rezervi. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 14 igralcev.

Rokometaši se v Rio odpravljajo 1. avgusta. | Foto: Vid Ponikvar Rokometaši se v Rio odpravljajo 1. avgusta. Foto: Vid Ponikvar ''Do začetka iger (prva tekma z Egiptom Slovence čaka 8. avgusta ponoči po slovenskem času, op. a.) je še nekaj časa.

Precej moramo še postoriti. Po drugi strani je vsakič lepo iti na olimpijske igre. Upam, da nas bo njihova evforija gnala tako na začetku kot v nadaljevanju,'' Vujović v osnovi cilja na četrtfinale, njegova velika želja pa sta seveda polfinale in medalja.

Črnogorec ima zavidanja vredno tradicijo na olimpijskih igrah. Kot igralec je bil leta 1984 zlat in štiri leta pozneje bronast. Kot selektor pa je bil leta 2000 z Jugoslavijo četrti.

Ne spreglejte