Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 7. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

rokomet Gorazd Škof Rokometna reprezentanca Rio 2016

Torek, 26. 7. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Rokometna reprezentanca

Gorazd Škof z navijačicami prepeval Na planincah #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Slovenski rokometaši tudi po skupno četrti pripravljalni tekmi - nasprotnik bodo Hrvati - še ne bodo izvedeli, kdo izmed kandidatov za Rio bo ostal doma. Zavzetost in čvrstost sta tudi na treningih na tekmovalni ravni.

Na lastne oči in ušesa smo se prepričali, da se v rokometni reprezentanci dela na visokih obratih. Posredovanja niso bila nič manj ostra in čvrsta kot na tekmi. Razpis za potnike v Rio je še vedno vsaj priprt, če že ne odprt, čeprav je Veselin Vujović že oddal seznam 15-erice. Išče še dva potnika. Ekipa pa imen še ne pozna. In očitno jih ne bo izvedela še nekaj dni, saj je selektor svojo odločitev preložil na čas po današnji prijateljski tekmi s Hrvaško (20.30) v Opatiji.

Odprti trening v Hrpeljah, na katerem se je zbralo več gledalcev kot na kakšni ligaški tekmi, je minil v zavzetem, a vseeno sproščenem vzdušju. Po njem ni manjkalo prošenj za fotografije s člani reprezentance in podpise - eno je dobil tudi član reprezentančne zdravstvene ekipe Žan -, najdlje pa se je na igrišču zadržal najstarejši Gorazd Škof. Vselej veseljaško navdahnjeni Brežičan je doživel pravo obleganje, eni od navijačic pa je oboževalec narodno-zabavne glasbe ugodil pri želji po petju v duetu. Ubrano sta zapela Na planincah.

Trening in njegov epilog si oglejte v videu:

ABC olimpijskih iger

Brazilija, Poljska, Švedska, Nemčija in Egipt so tekmeci Slovencev na njihovih tretjih olimpijskih igrah v Riu. Z Egipčani se bodo pomerili najprej, 8. avgusta. Turnir traja od 6. do 21. avgusta. Prve štiri ekipe napredujejo v četrtfinale.

V skupini A, s katero se bo križala "slovenska" skupina, nastopajo Francija, Hrvaška, Tunizija, Argentina, Danska in Katar. V Rio bo odšlo 16 ali 17 igralcev, a dva ali trije od teh bodo v rezervi. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 14 igralcev.

Marko Bezjak, ki na pripravah kaže zelo dobro formo, je ubesedil svoj pogled o trenutni pripravljenosti Slovenije.

Ne spreglejte