Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Petek, 25. 5. 2012, 9.27

8 let

Zamigajte za zdravje žensk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk lahko v soboto, 26. maja, v Tivoliju zamigate na dobrodelnem športno-izobraževalnem dogodku Migajmo za zdravje žensk.

Mednarodni dan aktivnosti za zdravje žensk, ki ga obeležujemo 28. maja, bomo obeležili tudi pri nas. V ljubljanskem Tivoliju Društvo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu Kala, Zveza društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, Slovenska filantropija, Društvo za zdravje srca in oživlja, Društvo bolnikov s kronično vnetno črevesno boleznijo prirejajo dobrodelni športni dogodek Migajmo za zdravje žensk. S prireditvijo želijo omenjena društva spodbuditi ženske, da naredijo korak naprej za svoje zdravje, da postanejo bolj telesno aktivne in da uvrstijo svoje zdravje na vrh prioritetne lestvice.

Med 9.00 in 13.00 boste lahko uživali v pestrem športno-izobraževalnem programu, na katerem se boste lahko preizkusili v teku, nordijski hoji in pohodništvu. Za udeležence prireditve so organizatorji pripravili tudi različne preventivne meritve, in sicer EKG srca, tehtanje, merjenje krvnega tlaka in nivoja sladkorja ter merjenje kostne gostote na petnici. Na prireditvenem dogodku se boste lahko posvetovali tudi z zdravstvenimi delavci in predstavniki društev bolnikov, katerim bo namenjen izkupiček dobrodelnega teka in pohoda. Na dogodek so vabljene tako ženske kot moški in otroci, za slednje bodo med 10.00 in 13.00 potekale otroške farmacevtske in veterinarske delavnice.

Na osemkilometrski tek in štirikilometrski dobrodelni pohod se morate prijaviti, in sicer boste to lahko storili na dan prireditve na vstopni točki (pri kotalkališču). Prijavnina za tek in pohod, ki se bosta začela ob 10.00, bo znašala 5 evrov, za preventivni krog, kjer bodo med 10.00 in 13.00 potekale meritve, pa 2 evra. Za otroke do 15. leta starosti so aktivnosti brezplačne.

Ne spreglejte