Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 6. 2012,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 11. 6. 2012, 11.30

8 let

V Mošnjah slavila Kustec in Markunova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gorenjski pokal v rekreativnih tekih se je pretekli vikend ustavil v Mošnjah pri Radovljici, kjer sta se zmage na Mošenjskem teku veselila Gregor Kustec in Barbara Markun.

Gorenjski pokal v rekreativnih tekih se je prevesil v drugo polovico tekmovanja, saj je v soboto, 9. junija, potekal že sedmi od enajstih tekaških praznikov, katerih rezultati štejejo za gorenjski pokal, ki se bo oktobra zaključil s Šenčurskim izzivom. Športno društvo Mošnje je poskrbelo, da so na 23. Mošenjskem teku tekaške zmogljivosti preverili tako otroci, ki so tekli na razdaljah med 300 in 1100 metri, kot člani in članice, ki jih je pričakala osemkilometrska preizkušnja. Zaradi nestanovitnega vremena se je v Mošnjah zbralo okoli 150 tekačev, kar je nekaj manj kot v preteklih letih, a organizatorjev nižja udeležba zaradi slabega vremena ni presenetila.

Članska proga je tekače vodila po lokalni cesti mimo vile Rustica, po gozdni učni poti v Predtrškem gozdu in nato po kolesarski stezi ob magistralni cesti Radovljica-Kranj, ko so pri odcepu za sadovnjak Resje zavili nazaj proti Mošnjam. Na osemkilometrski trasi se je med člani najbolje znašel Gregor Kustec, ki je v cilj pritekel s časom 26:08 in za deset sekund ugnal Marka Pintarja, na tretjem mestu je pristal Uroš Bertoncelj. V ženski konkurenci je suvereno slavila Barbara Markun, ki je Mošenjski tek pretekla s časom 34:11.5. Dve minuti za njo je v cilj pritekla Lidija Valenta, najboljšo trojico je zaključila Anita Brovč.

Rekorda proge tudi zaradi slabega vremena nista bila dosežena. V moški konkurenci ga tako od lanskega leta drži Boštjan Hrovat, ki je za progo potreboval 25:25.8, med dekleti pa ima rekord v lasti Petra Race, ki je leta 2009 progo pretekla s časom 30:42.3. Trenutno v skupnem seštevku Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih 2012 med moškimi vodi Uroš Bertoncelj, drugo mesto zaseda Danilo Šimnic, tretji je Rok Grilc. Pri ženskah vodi zmagovalka 23. Mošenjskega teka Barbara Markun, druga je Neja Kršinar (zmagovalka štirih letošnjih tekov v gorenjskem pokalu), na tretjem mestu je Petra Race.

V gorenjskem pokalu rekreativnih tekov sedaj sledita dva meseca premora, tako da se bo pokal z 22. tekom po Dovžanovi soteski nadaljeval sredi avgusta.

Ne spreglejte