Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 6. 2012,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija ulična košarka

Ponedeljek, 11. 6. 2012, 13.02

8 let

V Lozano odhajajo Iskalci sponzorjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dolenjsko prestolnico so minuli vikend zavzeli ulični košarkarji. V dvorani Marof so se zmage v članski konkurenci in odhoda na kvalifikacijski turnir v Lozano veselili Iskalci sponzorjev.

V Lozano Iskalci sponzorjev

Po odpovedi drugega regijskega turnirja v Samsung ulični košarki, ki ga je organizator Košarkarska zveza Slovenije pred dobrim tednom moral odpovedati zaradi slabega vremena, so turnir v soboto, 9. junija, le spravili pod streho. Tudi ta vikend vreme Novomeščanom ni prizanašalo, zato so se po nekaj deževnih prekinitvah ulični košarkarji s prvotnega prizorišča – Športnega parka Loka preselili v nekdanjo dvorano aktualnih državnih prvakov. V Marofu so se v moških članskih vrstah najbolje odrezali košarkarji ekipe Iščemo sponzorje (Rok Vrečič, Simon Finžgar, Adin Kavgič, Petar Vujovič, Gašper Kromar). Zmagovalci dolenjskega turnirja so v finalu premagali zmagovalce uvodnega ljubljanskega turnirja, in sicer so ekipo Ačkbalab Tattoo Wall ugnali z 20:17. Kar 16 točk za Iskalce sponzorjev je prispeval neustavljivi Petar Vujovič, ki je ekipi poleg denarne nagrade 1000 evrov zagotovil še nastop na kvalifikacijskem švicarskem turnirju. Junak finala Vujovič je po zmagi povedal: "V novo sezono Samsung državnega prvenstva v ulični košarki smo se podali s starimi prijatelji, s katerimi se poznamo že od malih nog. Tokrat smo bili nekoliko bolj uigrani od ostalih. V Ljubljani nam ni uspelo, v Novem mestu pač. Bomo videli, kako se odvijala sezona." V Lozani bo Iskalcem sponzorjev 22. julija družbo delalo še 15 ekip iz Avstrije, Anglije, Nemčije, Italije in Švice, najboljša ekipa pa bo odpotovala na Masters turnir v Madrid, od koder bodo prva štiri mesta vodila na finalni turnir v Miami.

Med dekleti Zmajčki, pri kadetih Qwertz, med mladinci Udji slobodno

Poleg moških članskih bojev so se v Marofu pomerila tudi dekleta, mladinci in kadeti. V ženski konkurenci sta se v boj za zmagovalke podali le dve ekipi, prvo mesto je z 2:0 v zmagah pripadlo košarkaricam ekipe Zmajčki (Anja Mali, Klara Žalec, Hajdi Zajc, Tjaša Miketič). Tudi kadetske vrste sta zastopali le dve ekipi, naslov najboljših dečkov do 16 let so si z 2:1 v zmagah priigrali kadeti ekipe Qwertz (Tadej Štampohar, Aljaž Siročič, Jure Prus, Simon Berkopec, Rok Turk). Veliko bolj napeto je bilo pri mladincih, kjer so do zmage prišli poraženci ljubljanskega finala Udji slobodno (Luka Derlink, Martin Povše, Marko Kastelic, Matic Bevc, Anže Špehar). Novomeščani so v finalnem boju z 18:11 odpravili Indijance in si tako po ljubljanskem srebru zagotovili še zlato.

Tretji v seriji petih regionalnih turnirjev devete sezone Samsung ulične košarke bo na sporedu že prihodnji konec tedna, ko se bodo ulični košarkarji v soboto, 16. junija, za vozovnico na prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3na3 v Atenah potegovali v štajerski prestolnici.

Ne spreglejte