Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2018,
11.44

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

2

Natisni članek

Dušan Mravlje Laško PR članek

Petek, 6. 4. 2018, 11.44

6 let, 1 mesec

Tek je moje življenje #legenda

Oglasno sporočilo

2

Dušan Mravlje – #legenda, ki je v življenju pretekel tri celine: "Zame je legenda vsakdo, ki vstane s kavča in začne teči."

Dušan Mravlje Laško | Foto:

Dušan Mravlje, rojen leta 1953, je slovenski ultramaratonski tekač, ki je dosegel več kot 60 zmag na ultramaratonih. Pretekel je tri celine - ZDA, Avstralijo in Evropo -, skupaj v življenju pa več kot 300 tisoč kilometrov. Med drugim je leta 1986, ko je zmagal na znamenitem 254 kilometrov dolgem teku Cagliari-Sasari v Italiji, izboljšal rekord proge za kar štiri ure.

Na začetku tekaške sezone smo v seriji kratkih sporočilnih filmov v okviru kampanje #NALEGENDE z Dušanom posneli kratek osebnoizpovedni film, v katerem z gledalci deli svoje razmišljanje in življenjsko filozofijo: "V življenju sem pretekel že prek 300 tisoč kilometrov. Tek je moje življenje, življenje pa je tek na dolge proge. Svoje izkušnje sem prav gotovo prenesel tudi na mojo hčer Nežo. Verjetno si res legenda, če v življenju pretečeš 300 tisoč kilometrov. Ampak zame je legenda vsakdo, ki vstane s kavča in začne teči."

V videu se mu je pridružila tudi njegova hčer Neža, prav tako ultramaratonska tekačica: "S tekom sem se začela ukvarjati popolnoma spontano, vendar me je takoj zasvojil, tako da sem ugotovila, da imamo tek doma v krvi. Najlepše je zjutraj vstati in začeti dan s tekom."

Dušan Mravlje Laško | Foto:

Začetek tekaške sezone je torej pravi čas, da vsi vstanemo s kavča in začnemo teči ter postanemo legende.

Laško je legendarno pivo in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi s svojih dosežkov v očeh ljudi postali legende. Vsak kratek film sestavlja osebna izpoved legende, ki temelji na njihovi navdihujoči življenjski zgodbi, ki jo sicer izpoveduje tudi legendarna znamka Zlatorog.

Do zdaj so bile v kratkih filmih predstavljene naslednje legende: Ivo Daneu (skupaj z Luko Dončičem), Petra Majdič, Veselin Vujović, Janez Gorišek in Dušan Mravlje. Sledijo še druge navdihujoče zgodbe.

Ne spreglejte