Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2012,
10.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Torek, 22. 5. 2012, 10.32

6 let, 7 mesecev

Ste za "Ekolovščino"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če ste pustolovske narave in uživate v neokrnjeni naravi, je Eko Avantura, ki jo v Bohinju pripravljajo konec tedna, pravi izziv za vas.

Bohinj bo med 25. in 27. majem prizorišče nore Eko Avanture, ki bo udeležencem ponudila pustolovščino, ki bo povezala Bohinj, Škofjo Loko in Železnike. Avantura bo poskrbela, da se bodo tekmovalci vrnili nazaj k naravi, saj jih bodo poti med »dirkanjem« po bohinjskem okolišu vodile mimo mnogih naravnih biserov.

Ker gre za Eko Avanturo, ni potrebno posebej poudarjati, da bo ta naravi prijazna. Organizatorji, Športna unija Slovenije, Vaitapu Adventure Racing in Pac sports Bohinj, želijo s sledenjem okoljskim smernicam dokazati, da je lahko tudi šport v naravi prijazen šport, zato se bodo tudi udeleženci morali držati določenih pravil. Tako bodo morali poskrbeti, da bo prireditveni prostor ostal takšen, kot je bil pred njihovim prihodom. Na ekološki pustolovščini ne bodo uporabljali plastičnih kozarčkov in plastenk, saj si bodo vodo v bidone lahko natočili s postojank, odpadke bodo reciklirali in ločevali, v naravi ne bodo kurili ognja, pri gibanju ne bodo plašili divjadi, kjer je možno, se bodo držali utrjenih poti.

Tri vzdržljivostne kategorije

Na voljo so tri kategorije avantur, ki ponujajo izzive tako za izkušene pustolovce kot za popolne novince, ki si želijo popestriti konec tedna. Organizatorji so za najbolj vzdržljive priredili Pac Adventure, pri kateri gre za 24-urno avanturo po Bohinju, Škofji Loki in Železnikih. V tej kategoriji se bodo udeleženci lahko preizkusili v moški in mešani konkurenci. Ekipo bosta sestavljali dve osebi, ki se bosta spopadli z izzivi veslanja, raftanja, gorskega kolesarjenja, teka, rolanja, vrvnih tehnik in jamarstva.

Druga kategorija je 10-urni Simptom Adventure, v kateri bodo udeleženci prav tako moči preizkusili v moški in mešani konkurenci, podobno kot pri najdaljši preizkušnji bosta tudi tu v ekipi dve osebi. Na poti se bosta srečali z izzivi veslanja, gorskega kolesarjenja, trekinga, orientacijskega teka in rolanja.

Organizatorji pa niso pozabili niti na najmlajše, za katere bo na sporedu Šus Eko Adventure. Na netekmovalni različici se bodo družine soočile s kolesarskimi nalogami, trekingom, veslanjem, rolanjem, dogodivščinami v adrenalinskem parku in streljanjem.

Prvi se bodo na svojo preizkušnjo podali udeleženci na najdaljšem izzivu, ki bodo štartali že v petek, 25. maja, v soboto, 26. maja, pa bodo na svoj račun prišli še udeleženci v ostalih dveh kategorijah. Tekmovalci Simptome Advanture bodo z izzivom začeli ob 9.30, družinska Šus avantura pa se bo pričela ob 11.00.

Več o Eko avanturi, natančnem sporedu, prijavi in nalogah si lahko preberete na Eko Avantura

Ne spreglejte