Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 6. 2012,
12.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija kolesarjenje

Torek, 5. 6. 2012, 12.59

8 let, 1 mesec

Ste pripravljeni na Franjo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tridnevni festival kolesarstva se približuje, v petek se bodo udeleženci preizkusili na kronometru, že danes ob 16.30 pa lahko preverite kolesarsko pripravljenost na kolesarskih trenažerjih.

Kolesarski festival Maraton Franja, ki praznuje 31. leto in bo letos potekal tri dni, bo ponudil pester kolesarski program za vse ljubitelje kolesarjenja. V petek, 8. junija, ga bodo odprli udeleženci kronometra, ki se bodo lahko pomerili na 18,6 ali 38 kilometrov dolgem kronometru od Ljubljane do Dola in nazaj. Sobota, 9. junij, bo namenjena najmlajšim ljubiteljem kolesarjenja, ki se bodo lahko udeležili otroškega 1,5-kilometrskega maratona po cestah BTC City-ja ali pa se podali na 25-kilometrski družinski maraton od BTC City-ja do Dolskega in nazaj. Najbolj vzdržljivi pa bodo na svoj račun prišli v nedeljo, 10. junija, ko bosta na sporedu mali maraton Franja (97 kilometrov) in Maraton Franja BTC City (156 kilometrov), na katerem bodo kolesarji morali premagati pot od Ljubljane, preko Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerkna, Kladij, Sovodnja, Škofje Loke, Vodic, Tacna, nazaj v Ljubljano.

Že danes pa lahko svojo kolesarsko pripravljenost preverite na kolesarskih trenažerjih v BTC City-ju. Na testu, na katerem boste dobili podatke o največji frekvenci zavrtljajev in maksimalni hitrosti, bodo prisotni izkušeni slovenski kolesar Andrej Hauptman, del ženske kolesarske ekipe Polet in inštruktor priljubljene vadbe na kolesu (spinning) Nejc Žnidaršič, ki se bodo za začetek pomerili med seboj. Njihova največja frekvenca zavrtljajev in maksimalna hitrost bosta služili za primerjavo kolesarske pripravljenosti vsem obiskovalcem pred tridnevnim festivalom Maratona Franja. Začetek preizkusa, ki se ga lahko udeleži vsakdo, bo ob 16.30 pred Dvorano A v BTC City-ju, ko se boste na trenažerjih lahko preizkusili vse do 18.00.

Ne spreglejte