Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 8.45

8 let

S Kozmusom teklo več kot 300 tekačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvega brežiškega teka s Primožem Kozmusom, ki je potekal v okviru prireditve ''Brežice, moje mesto", se je udeležilo več kot 300 tekačev.

Prireditev je bila v organizacijskem smislu velik zalogaj, saj so organizatorji udeležencem želeli ponuditi poleg rekreacije še druge razloge za druženje in zabavo in pripraviti bogat spremljevalni program. "Namen teka je bil prav v tem, da nastane celostna zanimiva prireditev v turistično-zabavnem smislu, ki bo Brežice predstavila kot mesto, ki ima marsikaj ponuditi. Brez pomoči Občine Brežice, Mladinskega centra Brežice in pokroviteljev teka nam ne bi uspelo pripraviti take prireditve, ki bi bila več kot le rekreacijska. Posebej pa bi se rad zahvalil še članom mojega Športnega društva in prijateljem za ure vloženega volonterskega dela ter dobro voljo,'' je ob tem povedal zlati olimpijec Primož Kozmus, ki se je skupaj z družino tudi sam udeležil teka.

Na prireditvi so se tekači pomerili v treh tekmovanjih. Najprej so tekaški teren centra Brežic preizkusili najmlajši udeleženci, ki so se preizkusili na Lučkinem teku za otroke do 12 let. Že Lučkin tek je poskrbel za svojevrsten rekord, saj se jih je na pot podalo več kot 130, česar se je posavski šampion še posebej iskreno razveselil: "Zame je bil Lučkin tek največja zmaga večera. Otroci so se z navdušenjem že celo popoldne sukali okrog prireditvenega prostora in komaj čakali svoj trenutek. Izjemen občutek je bilo videti množico nasmejanih malčkov in hvala tudi njihovim staršem, da so jih pripeljali. Čestitam vsem otrokom za pogum. Iskreno si želim, da bi se več otrok usmerilo v šport in mislim, da so tovrstne prireditve lepa spodbuda za to. Mladi potrebujejo gibanje, druženje in zabavo in prav je, da z rekreacijo začnejo dovolj zgodaj in da šport v začetku dojemajo predvsem kot igro in zabavo."

Odrasli so se pomerili v dveh kategorijah, in sicer v teku na 3,3 km ter 10 km. V absolutni kategoriji tega teka sta zmagi odnesla domačina iz Posavja, in sicer Nataša Šušterič iz Brežic v ženski kategoriji in Jan Breznik v moški kategoriji. Na krajši razdalji pa je bila najhitrejša Mateja Tomič iz Trebnjega, med moškimi pa 16-letni Klemen Lendaro iz Sevnice.

Udeleženci tekov, njihovi spremljevalci in ostali obiskovalci pa so imeli tudi možnost otroških delavnic in zabave ob ritmih skupin Soulfood Inc., Rock Partyzani ter April, ki se je kljub kislemu vremenu zavlekla v pozne nočne ure.

Ne spreglejte