Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2012,
15.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 30. 5. 2012, 15.14

8 let

Primorci s 14. Kneškim tekom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Primorci ne poznajo tekaškega premora in v soboto prirejajo že novo rekreativno tekaško prireditev, na kateri bodo tekači moči merili na 14. Kneškem teku.

Primorski pokal v rekreativnih tekih se je že prevesil v drugo polovico, saj je pred nami že 10. v seriji 18. tekaških prireditev, katerih rezultati bodo šteli za primorski pokal, ki se bo zaključil s krosom v Vrtojbi sredi decembra. KŠTD Tabor Kalc 1869 Knežak in Društvo Piškotek Knežak ljubitelje teka, rekreacije in narave v soboto, 2. junija, vabita na tradicionalni športni dogodek, kjer se bodo lahko pomerili tako najmlajši kot člani. Predšolski otroci se bodo lahko udeležili 150-metrskega teka predšolske mladine, ki se bo s startom na travniku pri Mašunskem gradu začel ob 15.00.

Članski teki, ki štejejo za Primorski pokal in potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, se bodo začeli ob 16.00. Tekače bo pričakala razgibana, 12 kilometrov dolga proga, speljana po gozdnih cestah, na katero se bodo člani podali v enajstih, članice pa v petih starostnih kategorijah. Če niste tekmovalni tip človeka, so organizatorji poskrbeli tudi za vas, saj bosta na programu tudi netekmovalni, trikilometrski tek, ki se bo začel ob 16.10, in rekreativni dvokilometrski pohod po Mašunski gozdni učni poti. Tekaški in pohodniški program bodo obogatile še ostale športne igre, in sicer se boste lahko preizkusili v odbojki, balinanju in kolesarjenju.

Na teke se boste lahko prijavili na dan prireditve od 14.30 dalje, startnine ne bo, lahko pa boste plačali prijavnino 10 evrov, za katero boste dobili bon za topel obrok in spominsko darilo.

V Primorskem pokalu rekreativnih tekov po desetih preizkušnjah trenutno še vedno vodi Tomaž Ferjančič, sledita mu Kristjan Ipavec in Borut Malavašič. Med dekleti prvo mesto drži Sergeja Lipušček, le točko za njo je Kristina Bele, tretje mesto pa zaseda Neja Kršinar.

Ne spreglejte