Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 5. 2012,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 28. 5. 2012, 14.43

8 let

Poteko in Volčanjškova slavila v nočnem Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Serija nočnih tekov se je po Kranju, Laškem in Kopru minuli vikend ustavila v Celju, kjer sta z 10 kilometri najhitreje opravila Urh Poteko in Slavica Volčanjšek.

Po nočnem teku v Kopru, Laškem in Kranju se je serija nočnih tekaških prireditev preselila nazaj na Štajersko, kjer so na svoj račun prišli celjski ljubitelji teka v soju noči. Teden športa in rekreacije, ki te dni poteka v tretjem največjem slovenskem mestu, so v soboto popestrili še tekači, ki so se lahko podali na 5 in 10-kilometrsko razdaljo. Od centralnega prizorišča za Zavarovalnico Triglav na Vrunčevi ulici jih je pot vodila v mestno jedro, mimo Glasbene šole do Savinjskega nabrežja. Nato pa so tekli preko mostu v Liscah in nazaj po Partizanski cesti ob Savinji do obrata na Bregu. Od tam so se vrnili do Splavarjevega mostu, skozi prehod pri knjižnici v staro mestno jedro in nazaj do Glasbene šole ter do cilja.

Na krajši, petkilometrski razdalji, se je najbolje znašel Marcel Senica, ki je progo pretekel s časom 19:09.0. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila še Miha Brinovec in Uroš Blazinšek. V ženski konkurenci je bila na krajši preizkušnji najhitrejša Vera Vrečko, ki je s časom 24:32.7 za petnajst sekund ugnala drugo uvrščeno Tejo Štefančič, prvo trojico je s tretjim mestom zaključila Silva Sternad. Desetkilometrska preizkušnja v moški konkurenci je pripadla mlademu upu iz celjskega Kladivarja, in sicer je z novim rekordom proge s časom 34:09.0 slavil Urh Poteko. Le dobrih pet sekund za njim je v cilj pritekel David Valenti, tretje mesto pa si je pritekel Branko Kmetič. Med dekleti je z desetkilometrsko progo najhitreje opravila Slavica Volčanjšek, s časom 45:06.8 je za slabo minuto prehitela Tino Golob na drugem mestu, tretje si je pritekla Natalija Mašera.

Serija nočnih tekov se bo 7. julija nadaljevala v Velenju, še prej pa se boste ljubitelji rekreacije lahko sprostili na drugem delu Tedna športa in rekreacije v Celju, ki se bo s tekom in pohodom na Celjsko kočo nadaljeval v petek, 1. junija.

Ne spreglejte