Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
11.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper

Četrtek, 16. 6. 2011, 11.34

6 let, 7 mesecev

Olimpijski tek v Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V spomin na 23. junij 1894, ko je baron Pierre de Coubertin na sorbonski univerzi v Parizu ustanovil Mednarodni olimpijski komite, bodo v Kopru 25. junija pripravili olimpisjki tek.

Nacionalni olimpijski komiteji v spomin na 23. junij 1894, ko je baron Pierre de Coubertin na sorbonski univerzi v Parizu ustanovil Mednarodni olimpijski komite, vsako leto organizirajo praznovanje ''Olimpijskega dne''. Športna zveza Koper bo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in ob pomoči zlatega sponzorja teka, Adriatica Slovenice, ob tej priložnosti pripravila Olimpijski tek, ki bo 25. junija 2011 v Kopru. Leta 2010 je že 171 Nacionalnih olimpijskih komitejev organiziralo Olimpijski dan. Cilj Olimpijskega dne je promocija olimpijskih vrednot - odličnosti, spoštovanja in prijateljstva, ter širitev množičnega športa. OKS se je pridružil praznovanju olimpijskega gibanja leta 1992 z organizacijo prvega olimpijskega teka.

Pridružili se bodo tudi olimpijci

Olimpijski tek 2011, s katerim bo Olimpijski komite Slovenije počastil začetek olimpijskega gibanja, kot to storijo po vsem svetu, ne bo tekmovalne narave, temveč bo poudarek na druženju in sodelovanju.

Za popoln družinski dan bodo organizatorji poskrbeli tudi s krajšim tekom na 1 kilometer, z Asko mini olimpijado – prireditvijo za otroke, ki bodo sicer lahko svoje starše med tekom počakali v brezplačnem olimpijskem vrtcu.

Da bo tek res olimpijski, ga bodo obiskali tudi nekateri slovenski olimpijci in preživeli dan skupaj s svojimi navijači – tekli, se fotografirali, sodelovali v družabnih aktivnostih. Vsi tekači in otroci, ki bodo sodelovali na mini olimpijadi, bodo prejeli prav posebne olimpijske diplome, narejene na Mednarodnem olimpijskem komiteju posebej za tovrstne dogodke. Diplome, na katerih je podpisan sam predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Jacques Rogge, so enotne za ves svet.

Več informacij o teku je na spletnem mestu www.olympic.si

Ne spreglejte