Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2011,
11.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 10. 7. 2011, 11.14

6 let, 7 mesecev

"Nočna 10ka" na Bledu uspešno pod streho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vitezi Dobrega Teka so tudi letos z odliko izpeljali tradicionalno rekreativno-tekaško prireditev "Nočna 10ka" na Bledu. Po teku je zbrano množico do 2. ure zabavala glasbena skupina Joške v'n.

"Nočna10ka" je res nekaj posebnega. Na štartu teka ob 22. uri se je zbralo okoli 2000 tekačev in tekačic, nekateri z naglavnimi lučkami, drugi brez, in se podalo na 10-kilometrsko progo okoli Blejskega jezera. Tekače so spodbujali številni navijači ob progi, da je Bled turistično mesto, kamor radi zahajajo tudi angleški turisti, pa se je dalo razbrati tudi iz številnih vzklikov ''go, go, go", ki so tekačem dali še dodatno moč na poti do cilja v Mali Zaki. Med moškimi je z novim rekordom proge zmagal Peter Kastelic (31:34), drugi je bil Jan Breznik (31:38), tretji pa Blaž Grad (32:38).

Lanski zmagovalec Boštjan Hrovat se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Med dekleti je bila z naskokom najhitrejša Neža Mravlje (36:44), druga je bila Žana Jereb (39:16), tretja pa Tina Čačilo (40:24). Na progo se je podalo tudi 10 bosih tekačev, najhitrejša pa sta bila Boštjan Urankar med moškimi (35:59) in Maja Rimahazi (50:55) med dekleti. Celotne rezultate lahko najdete na tej povezavi.

V sončnem in vročem vremenu se je prireditev pričela že ob 17. uri popoldne, prireditveni prostor v Veslaškem centru pa so najprej zasedli ponudniki na stojnicah. Kmalu je bilo prizorišče polno tekačev, ki so prišli po štartne številke in darilne vrečke, nekateri pa se v vročini, ki je krepko presegla 30 stopinj Celzija, pred štartom niso mogli upreti osvežitvi v jezeru. Ob 20. uri so se na 400 in 800-metrski razdalji pomerili najmlajši, uro kasneje pa so se rekreativni tekači, ki še niso pripravljeni za najdaljšo razdaljo, pomerili v teku na 1200 metrov.

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli tudi za organizirano in brezplačno parkiranje v neposredni bližini prizorišča ter varovano garderobo za vse tekače. Namesto tušev je bilo na voljo kar Blejsko jezero, ob prijetnih 26-ih stopinjah ob 23. uri zvečer, pa je kar lepo število tekačev pristalo v vodi.

Joške v'n poskrbeli za zabavo po teku

Po razglasitvi in podelitvi nagrad najboljšim je za zabavo skrbela glasbena skupina Joške v'n, ki je navdušila vse prisotne s slovenskimi uspešnicami osemdesetih in devetdesetih let, kakšen komad pa se je našel tudi za še mlajše generacije.

Številni tekači so kljub bolečim nogam brez prestanka plesali na uspešnice Big Foot Mame, Vlada Kreslina, Zorana Predina, Magnifica, Pankrtov, skupine Gu Gu …, do samega zaključka nekaj minut po drugi uri, pa je zdržal tudi blejski župan Janez Fajfar. Štiričlanska glasbena zasedba, ki poskrbi za zabavo po vsaki Nočni 10ki, se je po svojem nastopu že tradicionalno vrgla v jezero, nekateri pa se niso mogli upreti, da jim ne bi sledili. Rekreativno-zabavna prireditev se je s tem končala in to nadvse uspešno …

Ne spreglejte