Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2012,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija mini oviratlon

Petek, 18. 5. 2012, 14.27

8 let

Mini oviratlon in znani Slovenci navdušili otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Športno društvo Oviratlon in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije Soča sta otroke, ki so na rehabilitaciji v Soči, razveselila s premagovanjem ovir na mini oviratlonu.

Športno društvo Oviratlon, ki 16. junija na Pokljuki pripravlja avanturistični izziv po vzoru urjenj specialnih enot, je priredilo mini različico junijske preizkušnje. Pri premagovanju poligona z ovirami so najmlajšim v URI Soča pomagali tudi znani Slovenci, med katerimi so bili raperja Rok Trkaj in Chorchyp, boksar Dejan Zavec, judoist Sašo Jereb, igralki Nina Ivanič in Alenka Tetičkovič, pevec Marko Vozelj, nekdanja teniška igralka Maja Matevžič ter rokometašici rokometnega kluba Krim Mercator Sergeja Stefanišin in Tamara Mavsar. Ideja za mini oviratlon, na katerem v ospredju ni bila tekmovalnost, pač pa medsebojna pomoč vseh udeležencev, se je pojavila ob začetku sodelovanja ŠD Oviratlon in URI Soča. Tako bodo oviratlonci del prijavnine na pokljuško avanturo namenili nakupu plezalne stene za gibalno ovirane otroke v Soči, ki bo v pomoč pri rehabilitaciji tako otrokom kot starejšim.

Ob veselju otrok, ki so uživali v druženju s svojimi vzorniki, in lepi gesti donatorjev je prim. Hermina Damjan, dr. med, vodja otroškega oddelka v Soči povedala: "Soča bo zbrana sredstva namenila za nakup plezalne stene v glavni telovadnici. Tako otroci kot odrasli namreč pri plezanju krepijo moč mišic, spretnost gibanja, pozornost, načrtovanje, voljo in odločnost, kar pomembno prispeva k uspešni rehabilitaciji. Preizkušanje svojih zmožnosti na napravah, ki jih uporabljajo zdravi, pa je še dodaten motiv za pozitivno naravnanost v procesu rehabilitacije." Dodala je še: "Še posebej sem zadovoljna, da smo danes našim otrokom skupaj s Športnim društvom Oviratlon ter vsemi gosti, ki so se tako pozitivno odzvali vabilu društva in sodelovali kot pomočniki otrok pri premagovanju ovir, pričarali res nepozabno doživetje."

Nad dogodkom, na katerem so otroci s pomočjo znanih Slovencev premagovali osem ovir, so bili navdušeni tudi organizatorji. Anita Drev iz ŠD Oviratlon je povedala: "V društvu si želimo, da bi se otroci, ki so na rehabilitaciji v Soči, tudi s pomočjo uspešno premaganih izzivov, kot je bil mini oviratlon, zavedali, da so tudi v vsakdanjem življenju vse ovire premagljive. Le pogum, da se z njimi soočimo, je treba imeti in si med seboj pomagati." V slogu junijskega oviratlona, s katerim želijo spodbuditi solidarnost med ljudmi tudi v vsakdanjem življenju, je Anita Drev zaključila: "Upamo, da bomo z organizacijo oviratlona, ki je v svoji osnovi sicer športno-rekreativni dogodek, uspeli spomniti ljudi, da sta solidarnost in medsebojna pomoč vrednoti, ki nam na žalost mnogokrat manjkata, izjemnega pomena za uspešen razvoj naše družbe in posameznika."

Več o pokljuški različici Oviratlona si lahko preberete in ogledate na naših straneh.

Ne spreglejte