Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2012,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 6. 6. 2012, 14.00

8 let

Gorenjci nadaljujejo v Mošnjah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto, 9. junija, se nadaljuje gorenjski rekreativni tekaški pokal. V Mošnjah pri Radovljici bo potekal 23. Mošenjski tek, ki bo štel tudi za pokal MNZ Policije v rekreativnih tekih.

Prihajajoči vikend bodo zopet zaznamovale rekreativne tekaške prireditve, ki se bodo zvrstile po vsej Sloveniji. Gorenjci tokrat prirejajo že sedmo v sklopu enajstih tekaških prireditev, ki potekajo v sklopu akcije Slovenija teče 2012 in katere rezultati štejejo za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih 2012. Športno društvo Mošnje bo v soboto, 9. junija, gostilo 23. Mošenjski tek, na katerem bodo tekaške zmogljivosti lahko preverili tako otroci, ki se bodo podali na razdalje med 300 in 1100 metri, kot člani in članice, ki jih bo v Mošnjah pri Radovljici pričakala osemkilometrska preizkušnja.

Prvi se bodo na progo podali otroci, ki jih tekaške preizkušnje čakajo ob 17.00, uro za njimi, ob 18.00, pa se bodo na tek odpravili še člani in članice. Ti se bodo v petih ženskih in sedmih moških starostnih kategorijah spopadli z osemkilometrsko mošenjsko progo, na kateri bodo morali premagati 120 metrov višinske razlike. Rezultati otroških in članskih tekov bodo šteli tako za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih kot za pokal MNZ Policije v rekreativnih tekih. Lansko leto je na 22. Mošenjskem teku slavila Erika Melihen, ki je z osmimi kilometri opravila v času 31:40.0, v moški konkurenci pa je zmaga pripadla Boštjanu Hrovatu, ki je v cilj pritekel s časom 25:25.8.

Trenutno v skupnem seštevku Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih v moški konkurenci vodi Uroš Bertoncelj, na drugem mestu mu sledi Danilo Šimnic, tretje pa zaseda Rok Grilc. Pri dekletih tesno vodi Neja Kršinar, zmagovalka štirih letošnjih gorenjskih preizkušenj, le šest točk za njo je Barbara Markun, najboljšo trojico zaključuje Petra Race.

Na teke se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji Športno društvo Mošnje prijave zbirali na dan prireditve pri Kulturnem dom, ko bo prijavnina za otroke znašala 4 evre, za odrasle pa 10 evrov.

Ne spreglejte