Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 5. 2012,
14.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 23. 5. 2012, 14.51

8 let

Gorenjci bodo gostili 14. Visoški tek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorenjski pokal v rekreativnih tekih se bo na Visokem pri Poljanah nad Škofjo Loko s 14. Visoškim tekom nadaljeval v soboto, 26. maja.

Rekreativni tekaški dogodki so v polnem zagonu na vseh koncih Slovenije. Že prihajajoči vikend bo zopet v znamenju gorenjskih rekreativnih tekov, saj Športno društvo Poljane v soboto prireja 14. Visoški tek. Tekaški praznik bo že peti v nizu enajstih tekaških prireditev, katerih rezultati bodo šteli za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih 2012.

Visoški tek ima lepo zgodovino, saj njegovi začetki segajo v leto 1999, ko je bil organiziran prvi tek na Visokem pri Poljanah nad Škofjo Loko, vse od leta 2005 pa je tek vključen v gorenjski pokal. Tudi letos so organizatorji poskrbeli, da bodo svoje moči lahko pomerili tako otroci kot člani. Najmlajše do 15. leta starosti, ki bodo s teki začeli ob 10.00, čakajo preizkušnje na progah, dolgih med 350 metri in enim kilometrom. Člani in članice bodo svojo tekaško pripravljenost preverili ob 10.30, ko jih bo pričakala 9,7-kilometrska proga, na kateri bodo članice tekle v petih, člani pa v sedmih starostnih kategorijah.

Na teke se morate prijaviti, predprijave organizatorji zbirajo do četrtka, 24. 5. 2012, prijavili pa se boste lahko tudi na dan tekmovanja med 8.00 in 9.45 na startu na Visokem. Prijavnina za mladino do 15. leta starosti bo 5, za odrasle pa 10 evrov.

Rekord proge v moški konkurenci je lansko leto postavil Peter Oblak, ki je za 13. Visoški tek potreboval 31:04, v ženski konkurenci pa ga od leta 2010 s časom 37:52 drži Valerija Mrak. Trenutno v skupnem seštevku Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih 2012 med moškimi vodi Uroš Bertoncelj, 40 točk za njim je Danilo Šimnic, na tretjem je Rok Grilc. Pri dekletih je trenutno na prvem mestu Barbara Markun, le tri točke za njo je Neja Kršinar, na tretjem pa sledi Petra Race.

Ne spreglejte