Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
14.57

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fun tek Ljubljanski maraton

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 14.57

8 let, 4 mesece

Fun tek, 4100 metrov na sproščen in zabaven način, brez merjenja časa.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če je 10 kilometrov predaleč, če niste tekmovalni tip, bi pa vseeno želeli postati del tekaškega praznika, potem vam je Fun tek (imate morda predlog za boljše ime?) pisan na kožo.

V Sloveniji je Fun tek svojo premierno izvedbo doživel lani. Udeležilo se ga je 219 tekačev (v tujini je ta številka tudi do 300-krat večja), med njimi tudi taki, ki so si naklonjenost navijačev prislužili z nenavadno opravo – od kopalk, kopalnih plaščev in napihljivih plažnih pripomočkov, do lasulj, zdravniških oblačil in podobno … - ali taki, ki so se s svojim tekaškim nastopom poklonili nekomu, ki ga ni več med nami, tako kot so tekači Gibita progo pretekli v spomin na pokojno prijateljico Darjo.

Zalokar: Fun tek smo prevzeli po vzoru tujih maratonov

"Fun tek smo v bistvu prekopirali iz evropskih in svetovnih maratonov, kjer je fun tek stalnica in kjer se ga udeležujejo množice tekačev," pojasnjuje prvi mož Timinga Ljubljana in dolgoletni direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar. "V tujini imajo fun run izveden na različne načine, v Ljubljani pa smo ubrali svoj način. Glede na to, da je v tujini dogajanje, povezano z maratonom, izpeljano v enem dnevu, je fun run na sporedu pred glavnim maratonom, pri nas pa imamo program razširjen v dva, zato smo se odločili, da fun tek umestimo v sobotni program. Po šolskih tekih in pred uradnim odprtjem ter Testeninko na Gospodarskem razstavišču," pravi Zalokar in dodaja. "Gre za promocijo teka in same tekaške prireditve, s časovno umestitvijo pa povezujemo promocijski del z glavnim tekaškim."

Organizatorji fun tek oglašujejo šele po zadnjem uradnem prijavnem roku na 10, 21 ali 42 kilometrov. "Namenoma. Zato, da spodbudimo vse tiste, ki jih zanima tekmovalni del, vse druge pa usmerimo na fun tek," pojasnjuje Zalokar.

Vabljeni predvsem Ljubljančani

"Naš cilj je, da bi se teka udeležilo čim več Ljubljančanov, da bi ga sprejeli kot svoj, ljubljanski tek. Ni jim treba teči, traso lahko prehodijo, če jim je štiri kilometre preveč, lahko po prvem krogu (2 kilometra) končajo. Časov ne bomo merili," spodbuja Zalokar, a če vas bo kljub temu premagala tekmovalna radovednost, ga boste v cilju lahko preverili na semaforju.

Za prijave še dovolj časa

Na fun tek se lahko prijavite na sejmu Tečem na Gospodarskem razstavišču, in sicer 23. in 24. oktobra 2014 od 9. do 19. ure ali na dan fun teka, torej v soboto, 25. oktobra, od 11. do 16.30 v šotoru na Trgu republike. Prijava vas bo stala 5 evrov. V zameno boste prejeli spominsko medaljo, sredstva, ki bodo zbrana na račun prijavnin, pa bodo namenjena eni od dobrodelnih organizacij. Ime bo znano šele v petek, ko bodo prešteti glasovi tekačev, ki so predlagali dobitnika sredstev.

Ne spreglejte