Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2012,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slackline

Sreda, 19. 12. 2012, 9.42

8 let

Filip iz Paradise Hotela drugi v slacklinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmovanju v Mariboru so se pomerili ljubitelji slacklina, ki so v minuti in pol pokazali vragolije na elastični vrvi.

Hoja po vrvi ali slackline je v Sloveniji še precej nova športna disciplina, a se nadobudni športniki trudijo, da bi se priljubljenost širila. Med ljubitelji tega športa je tudi Filip iz resničnostnega šova na Planet TV Paradise Hotel, ki je s prijateljem ustanovil športno društvo in ta konec tedna priredil prvo tekmovanje.

"Pred odhodom na snemanje resničnostnega šova v Kostariko smo dobili idejo, da bi ustanovili društvo. Prijatelji v Sloveniji so idejo do konca realizirali, tako smo naredili šolo slacklina za otroke, stare od osem do 15 let. Mi smo že prestari, saj na svetovnem prvenstvu prva mesta pobirajo dvanajstletniki, ki delajo boljše trike kot mi, zato bomo vzgajali mladi rod," pojasni Filip, od kod je prišla ideja. V Mariboru, kjer ima šolo, je kar nekaj zanimanja, tako da je bilo na prvem tekmovanju kar nekaj otrok. Prvo mesto je osvojil Sani, drugi je bil Aleksander, zadnjo stopničko pa je osvojil Bor.

Med starejšimi je prvo mesto Filipu spet prevzel prijatelj Matija. "Treniram že tri leta, a me vedno premaga, ker je treniral gimnastiko," je svojo uvrstitev komentiral Filip, ki je bil kljub temu zadovoljen, še bolj pa je ponosen na uspehe, ki so jih dosegli v tujini. "V Sloveniji to še ni tako znano, tako da smo po znanje hodili na Dunaj in v Gradec. Na svetovnem pokalu smo dosegli uvrstitve okoli 20. mesta, na Dunaju smo se uvrstili že okoli desetega mesta, še bolje pa smo se odrezali v Gradcu, kjer smo bili šesti." Tretje mesto je na mariborskem tekmovanju osvojil Matic, z vrvjo pa se je spopadlo samo eno dekle, Maja.

Tekmovalce so razglasili sodniki, ki so ocenjevali po pravilih svetovne slackline zveze. V minuti in pol morajo tekmovalci pokazati svoje trike, ki jih ocenjujejo po kreativnosti, višini in širini trika, eleganci in seveda zahtevnosti trika.

Ne spreglejte