Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 7. 6. 2012, 10.36

8 let

Dolenjci se bodo potili na Gorjancih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajoči vikend se bo rekreativni tekaški pokal ustavil tudi na Dolenjskem, kjer bo na sporedu 7. tek na Gorjance, na katerem se bodo lahko preizkusili tako otroci kot člani in članice.

Že četrti vikend zapored bodo na svoj račun prišli ljubitelji dolenjskih rekreativnih tekov, saj bo v Cerovem logu potekal 7. tek na Gorjance. Gre za šesto v sklopu 18. tekaških prireditev, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske 2012, ki poteka v sklopu akcije Slovenija teče in se bo sredi oktobra zaključil s tekom po Vinski cesti. Že v nedeljo, 10. junija, pa bodo tekaško pripravljenost na preizkušnji na Gorjance lahko preverili tako otroci kot člani. Atletski klub Šentjernej je namreč poskrbel, da bodo otroci lahko tekli na razdaljah med 300 in 1000 metri, otroški teki se bodo začeli ob 11.30 s startom na Gorjancih in ciljem pri Miklavžu.

Še pred teki za najmlajše pa bodo ob 10.00 na progo stopili člani in članice, ki jih čaka 6,2 kilometra dolga preizkušnja od Pendirjevke do cilja na Gorjancih pri Miklavžu. Na dobrih šest kilometrov dolgi preizkušnji se bodo spopadli s 430 metri višinske razlike in večinoma makadamsko podlago. Rekord proge na Gorjance v moški konkurenci pripada Boštjanu Kozanu, ki je leta 2008 s traso opravil s časom 25:55, med ženskami pa rekord od leta 2007 drži Mateja Šuštaršič, ki je za progo potrebovala 29:57.

V kolikor vam tek ni pri srcu, se boste v nedeljo lahko podali tudi na pohod, saj so prireditelji poskrbeli tudi za pohodnike. Ti se bodo na učno pot s startom in ciljem pri Miklavžu odpravili ob 9.30. Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan prireditve, ko bo prijavnina za članske teke znašala 10 evrov, za pohodnike in otroške teke 5 evrov.

Ne spreglejte