Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 7. 6. 2012, 12.55

8 let

Atene in Luzana v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po ljubljanskem uvodu v deveto sezono Državnega prvenstva Samsung ulične košarke se bo serija turnirjev v soboto, 9. junija, nadaljevala v novomeškem športnem parku Loka.

Druga junijska sobota bo v dolenjski prestolnici košarkarsko obarvana, saj se z drugim regijskem turnirjem nadaljuje deveta sezona Samsung ulične košarke. Ljubitelji uličnih bojev bodo v soboto, 9. junija, na svoj račun prišli v športnem parku Loka od 10.00 dalje. Na spektaklu košarkarskih trojk bodo zopet delili točke za skupni vrstni red v prvenstvu, ki bo najboljšo moško člansko ekipo popeljal na prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3X3. To bo letos med 23. 8. in 28. 8. potekalo v grški prestolnici. Na prvem regionalnem turnirju, ki je pred tremi tedni že tradicionalno potekalo v Ljubljani, so se med člani najbolje odrezali košarkarji ekipe Ačkbalab Tatoo Wall, ki so v finalnem boju z 18:12 premagali ekipo Iščemo sponzorja.

Preko Novega mesta do Lozane, Madrida, Miamija …

Poleg Aten si v Novem mestu lahko prislužite tudi vozovnico na mednarodni turnir v švicarski Lozani. Na turnir, ki se bo odvijal 22. julija in na katerem bo ekipa lahko štela štiri člane, se bodo namreč uvrstili sobotni zmagovalci moške članske ekipe. Zmagovalci švicarske preizkušnje bodo odpotovali na masters v Madrid, ki bo zadnje sito kvalifikacij za turnir svetovne turneje v Miamiju, kamor se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe iz Madrida. Torej več kot dovolj privlačnih izzivov, da se prijavite in preizkusite svoje košarkarske sposobnosti.

Bodo pa v Novem mestu organizatorji Košarkarska zveza Slovenije poleg vozovnic na mednarodne turnirje med najboljše tri članske moške ekipe, zmagovalce v kategoriji mladincev in najboljše zabijalce razdelili denarni sklad v višini 2000 evrov. Novomeški dan ulične košarke bo poleg članske, ženske, mladinske in kadetske košarke obogaten s spremljevalnim programom, na katerem se bodo najmlajši spoznali z osnovami košarke, spretnost in mirne roke pri metanju trojk pa bodo pokazali še najboljši ostrostrelci.

Na novomeške boje se morate prijaviti, in sicer je danes zadnji dan za oddajo prijav, ki jih lahko do 23.59 oddate na spletnih straneh Košarkarske zveze Slovenije.

Ne spreglejte