Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 5. 2012,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija teki

Četrtek, 24. 5. 2012, 12.50

8 let

48. Taborniški tek na Muti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo, 27. maja, se nadaljuje Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih, ko bo na sporedu že 48. Taborniški tek.

Tudi Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se prihajajoči vikend nadaljuje s polno hitrostjo. Korošci bodo gostili četrtega v nizu 17. tekaških praznikov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Štajerske in Koroške. Po bistriškem teku, Malem ormoškem maratonu in Gorskem teku na Naravske ledine, ki je pripadel Avstrijcem, bo Društvo tabornikov Rod Bistrega potoka Muta v sodelovanju z društvom Durasport na Muti priredilo tek z eno najdaljših tradicij v Sloveniji, 48. Taborniški tek. Prvi taborniški tek je potekal daljnega leta 1960, ko so taborniki Mute organizirali svoj prvi tek s startom in ciljem na gozdni jasi na Gradišču nad Muto.

Tradicija se nadaljuje in tako se bodo taborniki in ostali ljubitelji teka že 48. leto lahko pomerili na Taborniškem teku, kjer bodo svojo tekaško pripravljenost preverili otroci kot odrasli. Mladina do 15. leta starosti bo tekla v petih starostnih kategorijah na razdaljah med 300 in 1.500 metri. Starti mladinskih tekov se bodo vrstili med 9.30 in 10.30, ko se bodo kot zadnji na progo podali dečki in deklice na 1.500 metrov. Člane in članice pa na tekaških progah Muškega polja in Dobrave čakata dve razdalji, štiri in osemkilometrska preizkušnja, in sicer bodo tekači tekli v osmih starostnih kategorijah, dekleta pa v šestih. Začetek tekov v članski kategoriji bo ob 11.00.

Na teke se morate prijaviti, organizatorji bodo prijave zbirali na dan teka na prireditvenem prostoru na igrišču OŠ Muta. Prijaviti se morate najpozneje uro pred startom posamezne kategorije, ko bo prijavnina znašala 8 evrov, za otroke do 15. leta starosti prijavnine ni.

Ne spreglejte