Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 9.19

8 let

1400 tekačev v družbi Polavderjeve teklo v Žalcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štajerci so z rekreativnim tekaškim pokalom nadaljevali v Žalcu, kjer se je zbralo več kot 1400 tekačev. Na članskem tekmovalnem teku sta slavila Mario Dugonik in Jasna Golež.

Predzadnja tekaška postaja Štajersko-koroškega pokala v rekreativnih tekih je bil Žalec, ki je na zadnjo septembrsko soboto privabil več kot 1400 tekačev. Tudi letos so organizatorji Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec poskrbeli, da so se na 12. teku po ulicah Žalca lahko preizkusile vse generacije. Tako so po začetnem skupinskem ogrevanju ob Zumbi in fitnes animatorjih tekaški dan odprli najmlajši, ki so se v spremstvu staršev podili na Hmeljkovih tekih, pretekli so 180-metrsko progo. S teki so nadaljevali učenci od 5. razreda dalje, ki jih je v sobotnem dopoldnevu čakalo Odprto prvenstvo za osnovnošolce v uličnih tekih na 1060 metrov dolgi trasi. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji netekmovalnih tekov, ki so Kaninski tek na žalsko miljo (1060 metrov) pretekli ali prehodili v svojem slogu, najštevilčnejši, petčlanski, družini sta si prislužili pici, ostali udeleženci pa so prejeli praktične nagrade.

Člani tekli v družbi olimpijke Polavderjeve

Članske vrste, katerih rezultati so šteli za Štajersko-koroški pokal, je v Žalcu pričakala nekoliko daljša proga, in sicer so morali preteči pet velikih krogov oziroma 5220 metrov dolgo ravninsko progo. Najbolje se je z žalskimi ulicami spopadel Mario Dugonik, ki je ciljno črto prečkal s časom 16:46 in tako le za 17 sekund zaostal za rekordom proge. Na drugo mesto je pritekel Jan Samide, najboljšo trojico je zaključil Jože Mori. Pri dekletih je slavila Jasna Golež, ki je z dobrimi petimi kilometri opravila s časom 20:26 in tako za devet sekund ugnala drugo uvrščeno Evo Seničar. Tretje mesto sta si razdelili Brina Melanšek in Marjeta Gomilšak.

Najmlajši tekač je svoj tek opazoval kar iz vozička, najstarejši udeleženec teka je bil 82-letni olimpionik Štefan Robač, ki je slavil v kategoriji nad 80 let. Pri dekletih je bila najstarejša starosta teka med ženskami v Sloveniji, 78-letna Kazimira Lužnik.

Do zaključka Štajersko-koroškega pokala ostaja le še ena tekaška prireditev, in sicer bodo tekači sezono sklenili čez štirinajst dni, ko bo 14. oktobra v Slovenj Gradcu 9. Tek miru ob dnevu OZN.

Ne spreglejte