Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 12. 2018,
14.37

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Zoran Barišić Milan Mandarić Rok Kronaveter Branko Ilić

Četrtek, 6. 12. 2018, 14.37

5 let, 5 mesecev

NK Olimpija še brez sprememb(e)

Zoran Barišić do sobote ostaja trener Olimpije. Za zdaj.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

1

Zoran Barišić | Zoran Barišić bo očitno vsaj še dan ali dva ostal trener Olimpije. | Foto Sportida

Zoran Barišić bo očitno vsaj še dan ali dva ostal trener Olimpije.

Foto: Sportida

Napovedana trenerska sprememba na klopi NK Olimpija se danes skorajda zagotovo ne bo zgodila. Zoran Barišić je sicer še vedno na izhodnih vratih kluba, a bo na klopi Ljubljančanov najverjetneje sedel še v soboto v Novi Gorici. S predsednikom Milanom Mandarićem se še ni sestal.

Zoran Barišić
Sportal Trener Olimpije na izhodnih vratih. V četrtek dan D.

"Ni se zgodilo nič takšnega, kar bi morali sporočiti javnosti. V mislih vseh je zdaj predvsem sobotna tekma proti Gorici," nam je zgodaj popoldne povedal tiskovni predstavnik Olimpije Izidor Kordič, podobne informacije pa smo dobili tudi drugje.

Danes dopoldne so nogometaši Olimpije normalno trenirali. Na treningu sta bila tudi Rok Kronaveter in Branko Ilić, ki naj bi na sobotni tekmi v Novi Gorici oba kandidirala za nastop. Toda bolj kot to navijače državnih in pokalnih prvakov zanima, ali bo na zadnji tekmi v letošnjem letu na klopi sedel Zoran Barišić. Čeprav je včeraj kazalo, da bo danes postal že enajsti nekdanji trener Olimpije v treh letih in pol Milana Mandarića ter četrti v tej sezoni, se trenutno zdi bolj verjeten scenarij, po katerem bo trener Ljubljančanov še do sobote.

Lahko ostane tudi dlje?

Kaj bo naredil Milan Mandarić? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kaj bo naredil Milan Mandarić? Foto: Žiga Zupan/Sportida S predsednikom se Barišić še ni sestal, morda pa se bo danes popoldne zgodilo tudi to, a na tem sestanku še naj ne bi dokončno in uradno potrdili njegovega odhoda. Oboji naj bi se bolj nagibali k scenariju, po katerem bi se od Olimpije poslovil po sobotni tekmi, seveda pa se lahko zgodi vse. Tudi to, da Ljubljani v slovo pomaha še prej, morda pa se zgodi celo, da ostane dlje.

Nikoli se ne ve, pri Olimpiji sploh ne, toliko bolj ne zato, ker je jasno, da je ljubljanska nogometna javnost na strani Barišića. To je Mandarić v dneh, odkar je znano, da s trenerjem nista na isti valovni dolžini, dokončno spoznal. Konec sodelovanja s trenerjem, ki je v 14 tekmah izgubil samo enkrat, bi bila absurdna odločitev, ki bi zagotovo še bolj zamajala zaupanje navijačev.

Na klopi Olimpije, na kateri je osemkrat zmagal, petkrat remiziral in le enkrat izgubil, bo verjetno sedel le še v soboto. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Na klopi Olimpije, na kateri je osemkrat zmagal, petkrat remiziral in le enkrat izgubil, bo verjetno sedel le še v soboto. Foto: Morgan Kristan / Sportida

K odhodu se nagiba (tudi) sam

Toda kot smo pisali že včeraj, bi bil scenarij, po katerem bi Barišić ostal, vseeno presenetljiv, saj je njegov pogled na prihodnost kluba nekoliko drugačen od predsednikovega. Veliki rezi v ekipi se bodo namreč pozimi zagotovo zgodili, začrtana predsednikova smer pa ni tista, po kateri bi rad hodil Barišić.

Ta je v teh dneh spoznal tudi, kako negotova je usoda trenerjev Olimpije v zadnjem obdobju. To prav tako ni nekaj, kar bi ga prepričalo o tem, da bi se tudi čez zimo in potem spomladi ubadal z vsemi težavami ter pritiski, ki jih prinaša služba trenerja nogometnega kluba Olimpija.

Gregor Sorčan
Sportal Ob hudi krizi je ostal miren in nasmejan

Eden bivši po treh letih, drugi po treh mesecih?

Odhaja tudi Miran Srebrnič? | Foto: Vid Ponikvar Odhaja tudi Miran Srebrnič? Foto: Vid Ponikvar Olimpijo (in z njo Barišića?) v soboto ob 13.45 čaka tekma proti Gorici (neposreden prenos na Planetu), s katero v tej sezoni nima najboljših izkušenj. V Novi Gorici je v prvem prvenstvenem krogu pod vodstvom Ilije Stolice izgubila z 0:2, v Stožicah je z Barišićem remizirala z 2:2.

Ljubljančani prihajajo v goste k moštvu, ki je v največji krizi od vseh desetih v ligi. Novogoričani so sezono začeli zelo dobro in bili pri vrhu, po oktobrskem reprezentančnem premoru pa padli v luknjo, iz katere se ne morejo pobrati. Na osmih tekmah v nizu niso zmagali, ob tem so kar sedemkrat izgubili. Poslovili so se od pokalnega tekmovanja in zdrsnili na sedmo mesto prvenstvene lestvice, zaradi česar se trenerski stolček menda maje tudi legendarnemu Miranu Srebrniču.

Se lahko zgodi, da se bosta po tekmi v Novi Gorici od svojih služb poslovila tako Srebrnič kot Barišić? Če bo tako, se bo prvi poslovil po dobrih treh letih, drugi pa po nekaj več kot treh mesecih.
Aris Zarifović, Branko Ilić, Rok Kronaveter
Sportal So pri Olimpiji padle prve glave? Za zdaj uradno še ne, ampak ...
NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpiji hrbet obrnil še nekdanji trener
Milan Mandarić
Sportal Kaos v Olimpiji. Kaj je res in kaj ne?
Ne spreglejte