Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 4. 2019,
11.36

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

10

Natisni članek

Špiro Peričić NK Mura Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Zlatko Zahović pokal Slovenije

Torek, 23. 4. 2019, 11.36

5 let

Špiro Peričić podpisal triletno pogodbo z NK Maribor

Zahović pojasnil, zakaj je "ponagajal" Muri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

10

Špiro Peričić | Špiro Peričić se bo po koncu sezone preselil v Maribor. | Foto Mario Horvat/Sportida

Špiro Peričić se bo po koncu sezone preselil v Maribor.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Zdaj je tudi uradno. Nogometni klub Maribor je potrdil, da je sklenil triletno pogodbo s hrvaškim branilcem Špirom Peričićem. Dogovor o selitvi Dalmatinca v mesto ob Dravi je v zadnjih dneh dvignil nemalo prahu, saj se bosta Maribor in Mura v tem tednu udarila kar dvakrat. V sredo bosta v Fazaneriji, kjer Ante Šimundža, kot kaže, ne bo računal na Peričića, odločala o finalistu pokala.

Špiro Peričić
Sportal Zlatko Zahović "kradel" v Murski Soboti in vnesel nemir v vrste Mure

Mariborčani se pripravljajo na sredin pokalni spektakel v Murski Soboti. V soboto so uresničili načrt, v prvenstvu še četrtič v tej sezoni vzeli mero velenjskemu Rudarju (3:1) in končno dočakali prvo letošnjo zmago, izraženo z več kot zadetkom prednosti, hkrati pa okrepili kadrovsko zasedbo za prihodnjo sezono, saj so sklenili dogovor s 25-letnim branilcem Mure Špirom Peričićem.

Zahovića presenetilo, da ni imel pogodbe

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović verjame v Špira Peričića. | Foto: Planet TV Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović verjame v Špira Peričića. Foto: Planet TV Nekdanji up splitskega Hajduka je v tej sezoni pomemben obrambni člen črno-belih. Ti se bodo ta teden kar dvakrat pomerili z Mariborom, zato je sklenjen sporazum vijolic z Dalmatincem dvignil nemalo prahu.

"Ni imel pogodbe za naslednjo sezono, kar je bilo nekoliko presenetljivo in smo izkoristili priložnost, da ga pripeljemo v naš klub. Špiro Peričić je podpisal triletno pogodbo, verjamemo v fanta. Smo v boju za dve lovoriki, najbolj pa nas zanima tretja, ki je najbolj pomembna," je ob sklenitvi dogovora pojasnil športni direktor Zlatko Zahović, ki ima z Mariborom visoke evropske cilje.

NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Vršič z mojstrovino Mariborčane popeljal v finale, kjer jih čaka Olimpija #foto

Na začetku meseca je sklenil dogovor z nekdanjo vrtnico Andrejem Kotnikom, tri tedne pozneje je seznanil javnost s podpisanim sporazumom s Peričićem, ki je v tej sezoni za Muro odigral 22 tekem in pomagal črno-belim do velikega podviga. Prekmurci so edini slovenski klub, ki v tej sezoni v prvenstvu še niso izgubili proti vodilnemu Mariboru. Grenkobo poraza so izkusili le na prvi polfinalni pokalni tekmi, ko je Matka Obradovića s pravcatim evrogolom atraktivno premagal Dino Hotić. Mura želi Mariboru v sredo vrniti s polno mero in se uvrstiti v finale pokala, kot kaže, pa bo v dvoboj vstopila brez Dalmatinca, na katerega Ante Šimundža zaradi sklenjenega dogovora z Mariborčani do konca sezone ne bo več računal.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Milanič res odhaja? NK Maribor ogorčen na zapise: To je šlo čez vse meje dobrega okusa. #video

Peričić: Maribor je posebna zgodba

Mura v tej sezoni v prvenstvu ni izgubila proti Mariboru. | Foto: Mario Horvat/Sportida Mura v tej sezoni v prvenstvu ni izgubila proti Mariboru. Foto: Mario Horvat/Sportida "Dobil sem ponudbo, nisem še imel sklenjenega dogovora za naprej in smo se hitro dogovorili. Maribor bo velik izziv zame, pripravljen sem na novo vlogo. Zahvaljujem se za zaupanje Mariboru, prav tako pa tudi Muri, saj je za menoj uspešno leto v Murski Soboti, z rednim igranjem in zelo dobrimi rezultati moštva. Spoznal sem ligo in te izkušnje mi bodo olajšale prilagajanje na novo okolje," se je nekdanji nogometaš Hajduka, Cibalie, Dugopolja, Slaven Belupa, Solina in Primorca zahvalil za zaupanje bodočemu delodajalcu.

"Seveda pa se zavedam, da je Maribor posebna zgodba, najvišja stopnička za nogometaša v Sloveniji in med najvišjimi tudi v širšem prostoru v tej regiji. Do konca sezone sem igralec Mure, na voljo trenerju in moštvu, nato pa bodo vse misli usmerjene k delu ter dokazovanju pri, verjamem, novem slovenskem prvaku," Peričić sporoča, da je do konca sezone še na razpolago trenerju Šimundži, nato pa se bo preselil v mesto ob Dravi in kariero nadaljeval kot branilec Maribora. Motivacije mu ne bo manjkalo, saj je Maribor na dobri poti, da bo v vročih poletnih mesecih sodeloval v kvalifikacijah za prestižno ligo prvakov, Mura pa bo v zelo pomembna dvoboja z Mariborom, kakor tudi zaključek sezone, vstopila oslabljena, saj ne bo več računala na enega izmed obrambnih stebrov.

Domžale Krško
Sportal Domžale z mojstrovino Jamajčana pahnile Krško v hude težave #video
Safet Hadžić
Sportal Dobri angel Olimpije z veliko srčno napako #video
Ne spreglejte