Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 2. 2019,
18.05

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

8

Natisni članek

Milan Mandarić zimski prestopni rok Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Ufa Andres Vombergar

Sobota, 16. 2. 2019, 18.05

5 let, 3 mesece

Konec je: Mandarić prodal Vombegarja, Olimpija izgubila prvega napadalca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

8

Andres Vombergar | Andres Vombergar je sklenil dogovor z ruskim prvoligaškim klubom Ufa. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Andres Vombergar je sklenil dogovor z ruskim prvoligaškim klubom Ufa.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Zimski prestopni rok je poskrbel za nov velik posel Olimpije. Odkar je njen predsednik Milan Mandarić, pozimi ni manjkalo odmevnih prestopov z odškodninskimi zneski, višjimi od milijona evrov. V tej skupini se je znašel tudi Andres Vombergar, ki se je dogovoril z ruskim prvoligaškim klubom Ufo.

V jesenskem delu je bil Andres Vombergar, prijateljem bolj znan kot Andrej, prvi napadalec Olimpije. Sprva se je znašel na stranskem tiru, izpadel celo s seznama za evropske nastope, nato pa si je izboril resnejšo priložnost šele po odhodu srbskih trenerjev. Ko je začel igrati redno, je navduševal s predstavami in zadetki.

Kaj bo naredil Milan Mandarić?
Sportal Milan Mandarić odprl dušo: Kako bi se počutili vi, če …

Do konca prvega dela Prve lige Telekom Slovenije je zbral deset zadetkov in prezimil na vrhu najboljših strelcev tekmovanja. Postal je prvi napadalec zmajev, čustveno pa sprejel tudi ogromno čast, nastop v državnem dresu z ''B''-reprezentanco, s katero je bil prejšnji mesec v Španiji in se na dvoboju proti tekmecem iz Kitajske vpisal tudi med strelce.

Slačilnico si deli z Jokićem in Bizjakom

Odkar je predsednik Olimpije Milan Mandarić, zapušča ljubljansko ekipo pozimi veliko pomembnih igralcev.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Odkar je predsednik Olimpije Milan Mandarić, zapušča ljubljansko ekipo pozimi veliko pomembnih igralcev. Foto: Grega Valančič/Sportida Usoda je hotela, da ga je pot kmalu ponesla nazaj na Pirenejski polotok. Ne zaradi tega, ker bi se preselil h kateremu izmed španskih prvoligaških klubov, kar je njegova velika želja, ampak zaradi tega, ker je izbral novega delodajalca in storil korak naprej v karieri. Z ruskim prvoligaškim klubom Ufa, ki je jeseni pokvaril načrte Domžalam v kvalifikacijah za evropsko ligo, se je dogovoril za dolgo sodelovanje.

Trajalo bo kar tri leta in pol. Stvar je sklenjena, pri navijačih Olimpije zelo priljubljeni Vombi odhaja k ruskemu klubu, ki je prezimil veliko bližje dnu kot pa vrhu razpredelnice, zato ga spomladi čaka veliko napornega dela.

Vombergar si bo slačilnico delil z donedavnim kapetanom slovenske izbrane vrste Bojanom Jokićem in Lovrom Bizjakom, ki ga je lahko spoznal v Sloveniji, ko je branil barve Domžal.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji

"Gracias, Andres!" Četrti največji zimski prestop Olimpije.

Argentinec s slovenskim potnim listom je z desetimi zadetki prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije. Toliko sta jih dosegla tudi soimenjaka Rok Kronaveter (Olimpija) in Rok Sirk (Mura). | Foto: Urban Urbanc/Sportida Argentinec s slovenskim potnim listom je z desetimi zadetki prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije. Toliko sta jih dosegla tudi soimenjaka Rok Kronaveter (Olimpija) in Rok Sirk (Mura). Foto: Urban Urbanc/Sportida Vombergar je tako po pestrem zimskem prestopnem roku, Rusi lahko trgujejo vse do 22. februarja, sklenil dogovor z Ufo. Najprej ga je dolgo časa snubil dunajski Rapid, nato se je znašel pod radarjem madžarskega Vidija, francoski mediji pa so veliko poročali o zanimanju Nantesa, ki pa se je nato zadnji januarski dan odločil za nekdanjega napadalca Domžal Antonia Manceja.

Olimpija bo za Vombergarjev prestop prejela približno poldrugi milijon evrov, velja pa poudariti, da se s tem zaslužek zmajev še ne bo končal, saj jim bo pripadlo tudi 20 odstotkov od prihodnjega prestopa 24-letnega napadalca, rojenega v Argentini. Vombergar je na pripravah z Ufo v Španiji, pri podpisu pogodbe pa sta bila navzoča tudi njegov oče in odvetnik.

Olimpija se je od Vombergarja poslovila z besedami: "Andresu se zahvaljujemo za njegov doprinos in mu želimo obilo uspeha v nadaljnji karieri. Gracias, Andres!"

Andres Vombergar
Sportal Milijoni, ki pridno polnijo (slovenske) žepe

To je po Ezekielu Hentyju, Andražu Šporarju in Mihi Zajcu četrti najvrednejši zimski prestop nogometaša Olimpije v tujino. Po odhodu Vombergarja bo trener Robert Pevnik, ki je glavnino priprav opravil v Turčiji, kjer ni bilo slovenskega Argentinca, v napadu računal na Portugalca Jucieja Lupeto, Hrvata Antonia Lukanovića in Luko Duvnjaka ter Slovenca Roka Kidriča in Harisa Kadrića.

Elvedin Džinić Matej Mavrič
Sportal Celjani ostali brez Džinića, Novogoričani brez Džuzdanovića
Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Sportal Kapetan Olimpije: Luka Dončić se dela norca iz vseh
Andres Vombergar
Sportal Po sestanku s predsednikom zasuk v primeru Andresa Vombergarja
Andres Vombergar
Sportal Bizaren razlog, zaradi katerega naj bi Olimpija ostala brez milijonov
Dino Hotić Maribor
Sportal Maribor v skrbeh, seznam poškodovanih se nevarno širi
Sportal Zlatko Zahović s protivprašanjem: Kako pa vi osvajate dekle? #video
Rijad Kobiljar
Sportal Olimpija se ga je odrekla, Pušnik pa navdušeno sprejel
Ne spreglejte