Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
30. 10. 2018,
8.20

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

12

Natisni članek

večni derbi Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt Goool! Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Miran Pavlin

Torek, 30. 10. 2018, 8.20

5 let, 6 mesecev

O sporni odločitvi Mateja Juga

V Mariboru ostaja vroče: Pavlin verjame sodniku, Maribor sklical konferenco

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

12

NK Olimpija NK Maribor | Nogometaši Maribora so v 79. minuti obkrožili sodnika Mateja Juga. | Foto Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Maribora so v 79. minuti obkrožili sodnika Mateja Juga.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Večni derbi med Mariborom in Olimpijo (1:2) so poleg navijaških izgredov zaznamovale tudi sporne sodniške odločitve, zaradi katerih so danes pred sedmo stopili nekateri predstavniki Maribora. Njegov donedavni sodelavec Miran Pavlin je kot gost oddaje Goool poudaril, da ima Slovenija ene izmed najboljših sodnikov v Evropi.

Na sobotnem spektaklu v Ljudskem vrtu je bilo kar nekaj spornih sodniških odločitev. Olimpija je bila prikrajšana za strel z bele točke v prvem polčasu, ko je Denis Klinar podrl Asmirja Suljića znotraj 16-metrskega prostora, a so zmaji nato izvajali le prosti strel z roba kazenskega prostora, navijači Maribora pa so najbolj skočili v zrak v 79. minuti, ko je v kazenskem prostoru Olimpije padel Luka Zahović.

Kako je bilo na večnem derbiju v Mariboru?

Posredoval je Suljić, sodnik Matej Jug iz Tolmina pa je napadalcu Maribora pokazal rumeni karton, saj je ocenil, kako je padel prehitro in s tem poskušal prelisičiti delivca pravice, da pokaže na belo točko. Pozneje je resnično prišlo do stika med Suljićem in Zahovićem, tako da so se Mariborčani počutili ogoljufane. Ker se je to dogajalo pri zaostanku z 1:2, po jezni reakciji, ko je zaradi nezadovoljstva nad sodniško odločitvijo porinil Juga v hrbet, pa je Dino Hotić prejel še rdeči karton, tako da ga čaka rigorozna disciplinska kazen, je bila jeza občinstva v Ljudskem vrtu še toliko večja.   

NK Olimpija NK Maribor
Sportal V ponos, a tudi sramoto Sloveniji

Prašnikar: Če sodnik od tam ne vidi, kaj je bilo, je nekaj narobe

Kako je o tem razmišljal nekdanji selektor Bojan Prašnikar, ki je bil na sobotnem derbiju strokovni komentator Planet TV v neposrednem prenosu spektakla?

"Dejansko ne vidimo stika noga-noga. Lahko sumimo, da je bil. Sodnik je bil tri metre od dvoboja. Če od tam ne vidi, kaj je bilo, je nekaj narobe. Sodniku lahko verjamemo, da se je pravilno odločil," je dejal nekdanji strateg tako Maribora kot tudi Olimpije.

Pavlin: Slovenija ima odlične sodnike

Miran Pavlin je bil v ponedeljek gost nogometne oddaje Goool na Planet TV. | Foto: Planet TV Miran Pavlin je bil v ponedeljek gost nogometne oddaje Goool na Planet TV. Foto: Planet TV Ko je vodil izbrano vrsto, je bil njegov izbranec tudi Miran Pavlin. Donedavni svetovalec in pomočnik športnega direktorja NK Maribor je svoje mnenje o tem, ali je sodnik Jug v 79. minuti oškodoval vijolice, podal v oddaji Gooool.

"V prvem trenutku sem pomislil, da je enajstmetrovka. Bi pa vseeno poudaril, da imamo odlične sodnike, ene najboljših, če ne najboljše v Evropi. In če je Jug videl to, tako kot je … Je pa to tipičen primer za VAR. Vedno bo prihajalo do deljenih mnenj stroke, je ali ni to enajstmetrovka. Sodnik se je pač tako odločil. Zelo jasno se je odločil. Takoj je dosodil indirekt, dal rumeni karton Luki, Dino pa je vedel, da tega ne bi smel narediti (Dino Hotić je odrinil sodnika in prejel rdeči karton, op. p.), zato je imel ta derbi potem tretji polčas. Kakorkoli se temu že reče," je poudaril nekdanji slovenski reprezentant in stopil na stran delivcu pravice.

Fotogalerija
1 / 74

"Tudi sami vidimo, da tega ne bi rešili tudi z VAR. Moramo tudi malo verjeti sodniku. Seveda, ko si prizadet, mu težko verjameš, ko pa nisi prizadet, pa je to lažje," je Pavlin dal vedeti, tudi zaradi tega, ker je sodnik stal v neposredni bližini spornega padca Zahovića, da bi se v tem primeru morala spoštovati sodnikova odločitev.  

Sportal "Ta derbi ima vse, kar si Slovenija lahko želi" #video

Maribor se bo na sojenje odzval ob 10.30

Zlatko Zahović v soboto, ko se je po tekmi pridružil novinarjem in poslušal novinarsko konferenco obeh trenerjev, ni bil zadovoljen s sodniško odločitvijo v 79. minuti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zlatko Zahović v soboto, ko se je po tekmi pridružil novinarjem in poslušal novinarsko konferenco obeh trenerjev, ni bil zadovoljen s sodniško odločitvijo v 79. minuti. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborski klub bo več o sojenju povedal na današnji novinarski konferenci, na kateri bo svoja razmišljanja najverjetneje strnil športni direktor Zlatko Zahović. Vodilni prvoligaš je napovedal, da bo na druženju s sedmo silo, ki se bo v Ljudskem vrtu začelo ob 10.30, govora o odzivu NK Maribor o kriteriju sojenja v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Pavlin je v zadnjih letih krojil kadrovsko politiko NK Maribor in pomagal Zahoviću, zdaj ga pa ni v klubu že več mesecev. Čeprav ga je dolgoletni prijatelj Zahović večkrat javno povabil, naj se vrne v klub, Gorenjec ostaja trden pri svoji odločitvi, da se bo njegova službena pot z vijolicami končala.

"Rešujemo stvari. Vse boste izvedeli še pravočasno," je na kratko pojasnil Pavlin njegov odnos z najbolj trofejnim slovenskim nogometnim klubom, ki ima po bolečem domačem porazu pred Olimpijo le še dve točki prednosti.  

Navijači Olimpije na derbiju v Mariboru
Sportal "Vzdušje je bilo fantastično, zmagal je nogomet" #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Bilo je vroče, policija preprečila spopad navijačev Maribora in Olimpije
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Neverjetna zgodba junaka Olimpije, ki je uničil Maribor
Marijan Pušnik
Sportal Rudar in Krško sta se odlepila od tal, v Domžalah se ni igralo #video
Milan Mandarić
Sportal Mandarić, ki je bil morda zadnjič v Mariboru, se opravičuje dečku #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal ''Lukec'' Zahović poskrbel za zmedo #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Prvenstvo je spet povsem odprto #video #foto
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Mandarića napadli v Mariboru, trener Olimpije zgrožen
NK Maribor NK Olimpija
Sportal Dino Hotić je držal obljubo in naredil salto #video
Ne spreglejte