Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
27. 10. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

20

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt večni derbi Milan Mandarić Darko Milanič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Zoran Barišić

Sobota, 27. 10. 2018, 20.00

5 let, 6 mesecev

Vroči derbi v Ljudskem vrtu

Mandarića napadli v Mariboru, trener Olimpije zgrožen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

20

NK Olimpija NK Maribor | V Ljudskem vrtu je bilo na večnem derbiju v soboto zelo vroče. | Foto Mario Horvat/Sportida

V Ljudskem vrtu je bilo na večnem derbiju v soboto zelo vroče.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Olimpije so v večnem derbiju prekrižali načrte vodilnemu Mariboru in se mu z zmago z 2:1 približali na dve točki zaostanka. Ob velikem slavju, ki je sledilo v slačilnici Ljudskega vrta, pa so misli uhajale tudi k prizorom, ki nimajo veliko skupnega s športom. K napadu domačih navijačev na gostujočega predsednika Milana Mandarića, k bakli, ki so jo navijači Olimpije zalučali na osrednjo tribuno in je zadela dečka, ne nazadnje pa tudi k jezi domačega občinstva, ki je sodnika Mateja Juga obmetavalo z različnimi predmeti.

Večni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je spremljalo okrog 12 tisoč gledalcev, je ponudil velik preobrat. Prvi polčas je pripadel Mariboru (1:0), v nadaljevanju pa so zmaji dosegli dva zadetka in osvojili tri dragocene točke, s katerimi še bolj dihajo za ovratnik vodilnim vijolicam.

Sladko zmago je na VIP-tribuni stadiona pod Kalvarijo proslavljal predsednik Milan Mandarić. Zaploskal je trenerju Zoranu Barišiću in njegovim varovancem, ki so zmogli dovolj moči, da so se rešili iz izgubljenega položaja, jezil pa ga je odnos mariborskih navijačev, ki so sedeli pred njim.

''Kljub prizadevanju obeh klubov k športnemu navijanju ne moremo mimo dogodka, ki se je zgodil na VIP-tribuni Ljudskega vrta. Predsednik NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić je bil s strani domačih navijačev, ki sedijo pod omenjeno tribuno, napaden in večkrat zalit s pivom,'' je ljubljanski klub prek družbenega omrežja sporočil javnosti, kako so domači navijači napadli predsednika ljubljanskega kluba.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal ''Lukec'' Zahović poskrbel za zmedo #video
Marijan Pušnik
Sportal Rudar in Krško sta se odlepila od tal, v Domžalah se ni igralo #video

Trener Olimpije: Nogomet s tem izgublja

Veselje v vrstah Olimpije po zmagi nad največjim tekmecem. | Foto: Mario Horvat/Sportida Veselje v vrstah Olimpije po zmagi nad največjim tekmecem. Foto: Mario Horvat/Sportida To je v slabo voljo spravilo tudi trenerja zmajev. ''Ne sme se dogajati, da našega predsednika napadajo, pljuvajo in ciljajo s pivom. To bi moral biti nogomet, v katerem vlada spoštovanje. Vsi bi ga morali pokazati. Nogomet s tem izgublja, tega ne bi smelo biti. Nikoli, nikdar,'' se je Dunajčan obregnil ob incident, ki je vrgel v slabo voljo tabor Olimpije, najbolj pa njenega predsednika.

So pa navijači Olimpije poskrbeli za potezo, ki je domače občinstvo spravila povsem ob živce. Proti osrednji tribuni so zalučali baklo, ki je priletela v otroka in sprožila ogromno negodovanje množice. ''Katastrofa. Da navijači vržejo baklo na človeka, se v nogometu ne bi smelo dogajati,'' je strateg zeleno-belih obsodil dejanje, ki privržencem branilcev naslova ne služi v čast.

Fotogalerija
1 / 74

Domače občinstvo nezadovoljno s sojenjem

Z nešportnim obnašanjem na zelo vročem derbiju so izstopali tudi domači navijači, ki so negativno energijo do sodnika Mateja Juga, ki v sporni 80. minuti po posredovanju nad Luko Zahovićem ni pokazal na belo točko, sprostili s tem, da so ga po koncu tekme, ko je v spremstvu varnostnikov zapuščal zelenico, zasuli s predmeti. Proti njemu so poleteli tudi stoli, a na srečo delivca pravice iz Tolmina zgrešili cilj.

Derbi, ki je izlil veliko čustev, je tako poskrbel za številne tretje polčase, v katerem čaka veliko dela tudi disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije.

NK Maribor NK Olimpija
Sportal Dino Hotić je držal obljubo in naredil salto #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Prvenstvo je spet povsem odprto #video #foto
Ne spreglejte