Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
13.16

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

1. SNL Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 29. 10. 2023, 13.16

6 mesecev

NK Maribor po zmagi nad Rogaško (2:1)

Šimundža po drami v Ljudskem vrtu: Trenutno je to naša realnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Ante Šimundža NK Maribor | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Nogometaši Maribora so v soboto zvečer po veliki drami v sodnikovem dodatku strli odpor zadnje Rogaške in prišli do zmage z 2:1. "Imeli smo ogromno težav pri predaji žoge, toda trenutno je to naša realnost. Dokler ne bomo prešli na želeno mentalno raven in prišli do avtomatizmov v igri, bomo na vsaki tekmi trpeli," je po koncu srečanja za klubsko spletno stran Maribora dejal trener Šimundža.

NK Aluminij Jan Petek
Sportal Olimpija nemočna proti 17-letniku, Aluminij razjezili sodniki

Maribor je z veliko težavami prišel do zmage proti zadnjeuvrščeni Rogaški, ki je v Ljudskem vrtu pokazala borbeno predstavo, a v končnici tekme je njeno usodo zapečatil Erico Castro. Slatinčani so tako doživeli četrti zaporedni poraz, Maribor pa je kljub zmagi ostal na petem mestu z 12 točkami zaostanka za vodilnim Celjem.

Rogaška je v Ljudskem vrtu hitro povedla, potem ko je že v peti minuti zadel Oliver Kregar. Maribor je kmalu zatem začel dobivati žvižge nezadovoljstva s tribun, razen v 12. minuti, saj ni bil nevaren. V 26. minuti pa je vendarle Marko Božić prodrl po levi strani, ob štirih tekmecih prišel v kazenski prostor in žogo oddal v sredino, kjer jo je dočakal Jan Repas in zadel za 1:1. Šele sodniški dodatek je nato prinesel olajšanje domačim, ko je najprej Vodišek ubranil strel Soudanija, a je odbitek v mrežo pospravil Erico Castro.

Navijači Maribora so se na koncu vendarle veselili novih treh točk. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Navijači Maribora so se na koncu vendarle veselili novih treh točk. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

"Prigarana zmaga. Za nami je zahtevna tekma, v kateri smo imeli slab vstop. Zgodila se nam je uvodna nepazljivost in potem tista akcija, ko smo iz tretje žoge dobili gol, kar je za tekmovalnost zelo slabo. Bilo pa mi je všeč, da smo se skozi tekmo dvigovali. Prevladovali smo in sicer pozno zadeli, toda po prikazanem povsem zasluženo prišli do zmage," je po koncu za klubsko stran kluba dejal trener Ante Šimundža. Ta je bil zadovoljen s pristopom in idejo v igri. "A ta ideja pogosto ni bila uresničena. Imeli smo ogromno težav pri predaji žoge, toda trenutno je to naša realnost. Dokler ne bomo prešli na želeno mentalno raven in prišli do avtomatizmov v igri, bomo na vsaki tekmi trpeli. Kljub temu pa smo imeli 19 udarcev, devet v okvir vrat. Tudi posest je bila na naši strani (65:35), imeli smo 11 kotov. Prevlada je bila opazna. Videli smo pravi tekmovalni dvoboj, kar razvija značaj," je poudaril Šimundža.

Maribor je prišel do zmage v sodnikovem dodatku. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Maribor je prišel do zmage v sodnikovem dodatku. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Kljub napakam je želja velika

Kljub vsemu so bili v štajerskem klubu zadovoljni s končnim izplenom. "Pričakoval sem zahtevno tekmo. Imeli smo ideje, rotirali med tekmo z igralci. Bilo pa je v prvem polčasu premalo teka in menjavanja položajev, imeli smo preveč izgubljenih žog. Če nimaš tega, da moraš iztisniti na tekmi vse razpoložljive moči, imaš težave. Zadeve še vedno zastavljamo. To ni izgovor, ampak dejstvo. Do decembra moramo priti do avtomatizmov. Če nekatere zadeve niso prisotne, se mora proces nadaljevati. Delamo, se spodbujamo med seboj. Me pa kljub napakam veseli, da si fantje želijo, in to je prava pot," je prepričan strateg Maribora.

Šimundža je v primerjavi s prejšnjo tekmo posegel po štirih spremembah v začetni enajsterici. "Božić je prispeval asistenco in s prodori prinesel živahnost, Iličić je bil na igrišču skoraj celotno tekmo, deloval v obeh smereh, šprintal tudi v 75. in 80. minuti. Skuka je oddelal tekmo, bil nevaren in še lahko dvigne raven igre. Vsak je opravil svoje, zmagali smo. Moj namen je, da fante postavim na igralne položaje, ki jim najbolj ustrezajo. Vsak pa mora pokazati, da si želi in zasluži igrati. Ostali, ki so začeli, so s plusi in minusi opravili zahteve v pozitivni smeri. Še vedno pa iščemo igralce, ki bodo značajsko lahko povsem prenesli breme zahtevne tekme," je še sklenil Šimundža.

Preberite še:

NK Maribor NK Bravo Josip Iličić
Sportal Uspešna Krznar in Zeljković, Šimundža ne, preobrat za Hadžića
Safet Hadžić FC Koper
Sportal Hadžić: V Sloveniji je zelo težko dobiti službo
Ne spreglejte