Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2023,
19.40

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

1. SNL Marko Šuler NK Maribor NK Maribor Josip Iličić

Sreda, 20. 9. 2023, 19.40

7 mesecev, 1 teden

Pri Mariboru dogajanje okoli Josipa Iličića še ni potihnilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
Josip Iličić | Josip Iličić trenutno ni član prvega moštva. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Josip Iličić trenutno ni član prvega moštva.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Potem ko je nogometni klub Maribor sporočil, da prvi zvezdnik ekipe Josip Iličić ne bo več treniral s prvim moštvom, prav tako pa ni več kandidat za nastop na naslednjih tekmah, je zdaj svoje videnje na dogajanje za spletno stran štajerskega kluba pojasnil še športni direktor kluba Marko Šuler.

Marko Šuler, Josip Iličić, NK Maribor
Sportal Maribor se je odločil, Josip Iličić ne bo treniral s prvo ekipo

Maribor je v torek na spletni strani zapisal, da bodo prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. "Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti. Na naslednjih tekmah ni med kandidati za nastop," je zapisal mariborski klub. Odločitev je klub sprejel na pobudo trenerja Damirja Krznarja, na celotno dogajanje pa se je zdaj odzval tudi športni direktor kluba Marko Šuler.

"Pogovorili smo se vsi neposredni udeleženci, tako trener kot Josip, seznanili upravni odbor o aktualnem stanju in prišli do odločitve, ki smo jo predstavili s torkovo izjavo za javnost. Josip bo do nadaljnjega treniral po samostojnem programu, osrednji namen je uresničiti najpomembnejšo željo in skupni interes, da ekipa dobro funkcionira na igrišču. Josip pa medtem pride do tiste stopnje pripravljenosti, da ga spremljamo na igrišču v tisti podobi, ki si jo želi on sam in seveda vsi mi," je v izjavi za Maribor dejal Šuler.

Marko Šuler je pojasnil ozadje odločitve. | Foto: Grega Valančič/Sportida Marko Šuler je pojasnil ozadje odločitve. Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor naslednja tekma čaka v nedeljo, ko ga čaka težka preizkušnja proti Kopru. "Zaenkrat bo Josip začel z individualnim programom, da se posveti svoji pripravi. Ekipo pa čakajo naslednji izzivi in mora ostati odmaknjena od celotnega dogajanja ter osredotočena le na delovne obveznosti. Moramo se odzvati na igrišču in pokazati, kar vidimo na treningih. Da se krivulja dosedanjih iger spet obrne navzgor in pride tudi na tekmah do izraza kakovost, za katero verjamem, da jo ekipa ima, vendar je doslej ni izrazila na ustrezen način. Igrišče je tisto, ki je edino merilo. Tega se vsi skupaj dobro zavedamo," je še dejal Šuler.

Vrnitev poškodovanih

Ta je za spletno stran spregovoril tudi o vrnitvah nekaterih poškodovanih nogometašev. Vadbi s polno obremenitvijo sta se pridružila Hilal Soudani in Marko Kolar. "Ni izgovor, a nedvomno so vmesne odsotnosti zaradi poškodb pustile določene posledice. V težkih trenutkih je vsak igralec pomemben, povečanje seznama kandidatov za nastop prihaja ob primernem trenutku. Kar nekaj zelo pomembnih igralcev v zadnjem obdobju ni bilo na voljo, pozitivna novica je, da sta se moštvu priključila Soudani in Kolar. Kader bo z njima širši, za dodatno moč v tekmi, ki nas čaka v nedeljo v Ljudskem vrtu," je še dodal Šuler.

Preberite še:

Benjamin Šeško
Sportal Benjaminu Šešku je uspelo! Padel je rekord Leipziga.
Josip Iličić
Sportal Po derbiju razdor v Mariboru, bo odšel Krznar ali Iličić?
Ne spreglejte