Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2020,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Rudar NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 8. 3. 2020, 19.25

4 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Rudar : Tabor

Tabor spravil Rudar na rob obupa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mauro Camoranesi | Mauro Camoranesi je v zadnjih treh krogih Tabor popeljal do kar sedmih točk in velikega skoka na lestvici. | Foto SPS/Sportida

Mauro Camoranesi je v zadnjih treh krogih Tabor popeljal do kar sedmih točk in velikega skoka na lestvici.

Foto: SPS/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 25. krogu prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 0:1 (0:0). Knapi ostajajo brez zmage v tej sezoni, Tabor pa se je povzpel na lestvici na šesto mesto.

Rudar Velenje : Tabor Sežana 0:1 (0:0)

Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger.

Strelec: 0:1 Ristić (75.).

Rudar: Radan, Pušaver, Pavlović, Ćosić, Džinić, Filipović, Anđelković (od 72. Vošnjak), Črnčič, Lelić, Kuzmanović, Radić (od 81. Panadić).

CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Nemanič, Azinović, Yameogo, Krivičić, Zebić (od 57. Pittinari), Ristić, Kouao, Sever, M. Babić (od 78. Mihaljević), Bongongui (od 25. Stevanović).

Rumeni karton: Yameogo.
Rdeči karton: Pavlović (74.).
Olimpija Mura
Sportal Olimpija se veseli, sreča obrnila hrbet Muri #video

Rudar tudi po 25 tekmah v sezoni ostaja brez zmage in predvsem pomembnih točk v lovu na mesta, ki prinašajo obstanek v ligi. Za predzadnjimi Domžalami zaostajajo 16, za osmim Triglavom pa že 17 točk. Tokrat so bili na trenutke tekme sicer enakovreden tekmec Sežancem, ki pa so vseeno prišli do svoje osme zmage v sezoni (prve v gosteh). Ta jih je dvignila na šesto mesto prvenstvene lestvice.

Gledalci v prvem polčasu niso videli posebej nevarnih priložnosti. Večino polčasa so terensko prevladovali Sežanci, ki pa do prav posebej nevarnega strela niso prišli. Na drugi strani so bili Velenjčani v uvodu malce konkretnejši.

V deveti minuti je za najnevarnejši poskus prvega dela poskrbel Dominik Radić, ko je iz bližine malce z desne zadel le zunanji del mreže. V 36. minuti so knapi poskusili tudi z roba kazenskega prostora, ko je Josip Filipović žogo poslal le malo mimo vrat.

Radan nepremagljiv vse do mojstrovine Ristića

V drugem polčasu so bili oboji bolj živahni, vse bolj pa so pritiskali Kraševci, ki so precej poskušali, a je Matej Radan po vrsti ustavljal strele Stefana Stevanovića v 53., Maria Babića v 58., pa pozneje še dva Leona Severja in pa močan poskus od daleč Klemena Nemaniča.

Atraktiven zadetek Marka Ristića:

V 74. minuti pa so domači na igrišču ostali le z deseterico. Kot zadnji mož obrambe je prekršek nad Stevanovićem storil Jovan Pavlović, si prislužil rdeči karton, obenem pa poskrbel za prosti strel na robu kazenskega prostora. Tega je v 75. minuti izvedel Marko Ristić in zadel v levi zgornji kot tekmečevih vrat za zasluženo vodstvo.

Domači bi tri minute pozneje kaj lahko izenačili, a je Mićo Kuzmanović zadel okvir vrat. Za njim je od daleč poskusil Sanjin Lelić, vendar je bil David Šugić na mestu in tako tudi on pripomogel k slavju sežanskega moštva.

Rudar bo v 26. krogu v nedeljo gostoval v Celju, Tabor pa bo dan prej gostil Olimpijo.

Dogajanje v Velenju v živo:

Konec dvoboja v Velenju. Rudar ostaja prepričljivo na zadnjem mestu, tudi v 25. krogu ni dočakal prve zmage v tej sezoni, Tabor pa je na zadnjih treh tekmah osvojil kar sedem točk in se povzpel na šesto mesto. Razmerje v strelih, ki so romali v okvir vrat, je na koncu znašalo kar 11:3 v korist Sežancev!

87. minuta: Sanjin Lelić se je odločil za strel z razdalje, a se je David Šugić izkazal med vratnicama Tabora in ubranil strel. Je bila to še zadnja priložnost knapov za izenačenje?

77. minuta: Velenjčani so bili z igralcem manj blizu izenačenja, a je Mićo Kuzmanović zadel okvir vrat, tako da ostaja 1:0 za goste iz Sežane.

Vratnica Radića:

Gooool! 0:1! 75. minuta: Marko Ristić je s prostega strela mojstrsko zatresel velenjsko mrežo in premagal Mateja Radana. Tabor vodi z 1:0, nasmiha se mu zelo dragocena zmaga v boju za obstanek, že tretja letos pod vodstvom Maura Camoranesija.

Zadetek Ristića in rdeči karton Pavlovića:

73. minuta: velik udarec za domačine. Stefan Stevanović je stekel proti vratom Rudarja, nato ga je tik pred kazenskim prostorom nepravilno oviral Jovan Pavlović. Prejel je rdeči karton, gostje pa so se znašli v prednosti.

68. minuta: kakšno obleganje gostov! Proti domačim vratom so v nekaj minutah nanizali kar štiri strele, kot zadnji je s projektilom Mateja Radana prisilil k atraktivni obrambi Klemen Nemanič. Čuvaj mreže domačinov blesti, Rudar še vedno ni prejel zadetka.

Obleganje vrat Rudarja in kar štirje streli nogometašev Tabora:

58. minuta: nova priložnost za Tabor, a se je po strelu Maria Babića izkazal domači vratar Matej Radan.

Priložnost Babića:

53. minuta: prva priložnost za goste v drugem polčasu. Rezervist Stefan Stevanović je namučil domačega vratarja Mateja Radana. Ostaja 0:0.

Priložnost Stevanovića:

51. minuta: gostitelji so zahtevali najstrožjo kazen. Mičo Kuzmanović je podal pred vrata gostov, nato je žogo v roko zadela Klemna Nemaniča. Sodnik Slavko Vinčić je zgolj zamahnil z roko, igra se nadaljuje.

Bi moral sodnik na dvoboju v Velenju v 51. minuti pokazati na belo točko?

  • Da.
    75,93 %
    41 glasov
  • Ne.
    24,07 %
    13 glasov
Oddanih 54 glasov

Kaj se je zgodilo v 51. minuti?

Začetek drugega polčasa v Velenju. Trenerja se nista odločila za spremembe v ekipi.

Konec prvega polčasa. Sodnik Slavko Vinčić je označil konec prvega dela, ki je minil brez zadetkov. V strelih na gol je razmerje 5:3 v prid gostov iz Sežane (3:1 v okvir vrat).

35. minuta: Josip Filipović se je odločil za oster strel z roba kazenskega prostora, a je žoga švignila mimo vratnice. Ostaja 0:0, gledalci na stadionu Ob jezeru, med njimi je tudi skupina privržencev iz Sežane, še niso dočakali prvega zadetka.

Priložnost Filipovića:

26. minuta: trener Tabora je moral opraviti prvo menjavo. Rodrigue Bongongui je zapustil igrišče zaradi poškodbe, v igro je vstopil Stefan Stevanović.

23. minuta: tokrat je bilo vroče pred vrati Rudarja. Marko Krivičić je z glavo udaril proti vratom gostiteljem. Žoga se je na poti do vrat odbila od tal, nato pa jo je Matej Radan ukrotil.

19. minuta: nova priložnost za knape. Sanjin Lelić je streljal z leve strani kazenskega prostora, a je vratar gostov David Šugić ob manjših težavah ubranil strel, tako da ostaja začetnih 0:0.

9. minuta: prva priložnost na tekmi. Zapravil jo je napadalec Rudarja Dominik Radić, ki je po strelu z desne strani kazenskega prostora zatresel zunanji del mreže. Podal mu je Mišo Kuzmanović.

Začetek dvoboja na stadionu Ob jezeru v Velenju.

Koga je uvrstil v začetno enajsterico Andrej Panadić?

Strateg Tabora Mauro Camoranesi se je odločil za naslednjo postavo:

Ob 17. uri se bo začela tekma v Velenju.

Pred Velenjčani je že 25. preizkušnja v tej sezoni, v kateri lovijo zmago. Za zdaj so bili še vedno neuspešni. Z zgolj desetimi točkami so prepričljivo na zadnjem mestu. V prestolnici lignita vedno bolj diši po drugi ligi, a se knapi ne predajajo. Z zadnjo točko, ko so jo zagodli Muri v Fazaneriji (1:1), so dokazali, da želijo vztrajati do konca. V vratih je blestel Matej Radan, ki ga v nedeljo čaka nov izziv, vroči Tabor, ki je pod vodstvom Maura Camoranesija na zadnjih treh tekmah osvojil kar sedem točk, med drugim pa ostal neporažen tudi v Ljudskem vrtu.

Velenjčani lovijo eno zadnjih priložnosti, da bi s tako želeno prvo zmago še ujeli malce upanja v čudežni preobrat, a imajo svoje načrte tudi Kraševci, ki se jim je na zadnji tekmi proti Triglavu odprlo v napadu (3:1). Obe medsebojni tekmi sta se v tej sezoni končali brez zmagovalca, je tokrat napočil trenutek za prvo zmago? Bila bi zgodovinska za oba tabora. Bila bi prva zmaga Velenjčanov v tej sezoni, pod njo bi se podpisal Andrej Panadić, a tudi prva gostujoča zmaga Tabora pod vodstvom nekdanjega zvezdnika italijanskega nogometa. Obračun spodnjega dela razpredelnice se bo na stadionu Ob jezeru začel ob 17. uri.

Ne spreglejte