Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2019,
22.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

ND Gorica NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 3. 2019, 22.00

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Gorica : Domžale

Veliko olajšanje za Gorico in trenerja Bašića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Triglav Gorica | Andrija Filipović je odločil zmagovalca na srečanju v Novi Gorici. | Foto Grega Valančič/Sportida

Andrija Filipović je odločil zmagovalca na srečanju v Novi Gorici.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Gorice so v tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (0:0).

Triglav Gorica
Sportal Konec mračnega niza za Gorico in Aluminij, večni derbi še buri duhove #video

Gorica : Domžale 2:1

Športni park, sodniki: Sagrković, Mikača in Mežnar.

Strelci: 0:1 Nicholson (53.), 1:1 Smajlagić (61.), 2:1 Filipović (69.)

Gorica: Sorčan, M. Kavčič, Lipušček, Tomiček, Halilović, Orsolić, Velikonja, Šipek (od 85. T. Kavčič), Osuji, Smajlagić (od 80. Hodžić), Filipović (od 69. Grudina).

Domžale: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek (do 70. Mujan), Vetrih, Podlogar (od 58. Vuk), Hodžić, Gnezda Čerin, Lazarević (od 78. Žužek), Nicholson.

Rumeni kartoni: Velikonja, Filipović, Lipušček; Podlogar, Sikošek

Rdeč karton: /.

Gorica je na domači zelenici presenetila Domžale in prekinila deset tekem dolg niz brez zmage. Za prve točke Nermina Bašića na klopi Gorice sta zadela Semir Smajlagić in Andrija Filipović, ki sta bila glavna akterja domačega popolnega preobrata.

Brez večjih priložnosti v prvem delu

Simon Rožman je v Novi Gorici pričakoval več od svojih izbrancev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Simon Rožman je v Novi Gorici pričakoval več od svojih izbrancev. Foto: Žiga Zupan/Sportida Prvi polčas ni ponudil veliko razburjenja. V 14. minuti so si gosti ustvarili prvo priložnost. Matej Podlogar je preigraval po levi strani, močno udaril po žogi, Grega Sorčan se je izkazal z obrambo.

V 27. in 29. minuti je dvakrat do strela prišel domači napadalec Etien Velikonja. Prvič je streljal iz obrata, v bloku je bil pravočasen Gaber Dobrovoljc, v drugo pa mu je je poskus ulovil Krševan Santini. V 37. minuti je žogo mimo leve vratnice poslal Nermin Hodžić, v 39. pa je Velikonja s prostega strela zadel živi zid.

Domžale so se prve veselile, Gorica pa zadnja

Po dveh minutah drugega polčasa so Domžale zatresle gol Gorice, žogo je vanj poslal Podlogar, a je sodnik Matic Mežnar označil prepovedan položaj. Vse pa je bilo čisto v 53. minuti, ko je Dejan Lazarević podal proti Shamarju Nicholsonu, Jamajčan je žogo sprejel na desni strani kazenskega prostora in jo poslal za hrbet Sorčana za 1:0.

Prvo pravo priložnost so domači imeli v 57. minuti, ko je najvišje skočil Žiga Lipušček, Santini se je izkazal z lepo obrambo, tako kot po novem strelu Lipuščka nekaj trenutkov kasneje.

Zadetek Smajlagića za 1:1 po prekrasni akciji Gorice:

Vseeno so domači hitro prišli do izenačenja, v 61. minuti se je z lepo podajo izkazal Velikonja, Semir Smajlagić je sam krenil proti golu Domžal in zadel daljši kot.

V 69. minuti so domači prišli do preobrata. Amarachi Osuje je streljal z leve strani kazenskega prostora, Santini je žogo odbil, prvi pa je bil pri njej Andrija Filipović. V 92. minuti je Sorčan rešil zmago Gorice z izvrstno obrambo po strelu Dobrovoljca.

Domžale bodo po reprezentančnem odmoru 30. marca gostile Olimpijo, Gorica bo gostovala v Velenju.

Dogajanje v Novi Gorici v živo:

Konec tekme v Novi Gorici. Vrtnice so po desetih krogih, v katerih so osvojile le točko, ter kar osmih zaporednih porazih končno zmagale, na lestvici pa se iz devetega povzpeli na sedmo mesto.

90. minuta: gostje so v drugi minuti sodnikovega podaljška prek rezervista Gabra Dobrovoljca zapravili zrelo priložnost za izenačenje na 2:2. Izkazal se je domači čuvaj mreže Grega Sorčan.

Goooool! 2:1! 69. minuta. Vrtnice so poskrbele za preobrat. Bede Osuji je namučil vratarja Domžal s strelom z razdalje, do žoge pa se je dokopal Andrija Filipović in zatresel mrežo rumenih. To je bil njegov šesti gol v tej sezoni.

Zadetek Andrije Filipovića:

Goooool! 1:1! 61. minuta. Pritisk Gorice je obrodil sadove. Mladi nogometaš iz BiH Semir Smajlagić je izvrstno akcijo, ko ga je z lucidno podajo zaposlil Etien Velikonja, kronal z zadetkom. Vrtnice so izenačile na 1:1.

Zadetek Semirja Smajlagića:

55. minuta. Velika priložnost za Gorico. Žiga Lipušček je nevarno streljal z glavo, a se je na vratih Domžal izkazal Hrvat Krševan Santini in izbil žogo v kot.

Goooool! 0:1! 53. minuta. Shamar Nicholson je premagal reprezentančnega vratarja Grego Sorčana. Jamajčan je izkoristil podajo Dejana Lazarevića in dosegel že osmi zadetek v tej sezoni.

Zadetek Shamarja Nicholsona:

47. minuta: Matej Podlogar je zatresel mrežo, a so se gostje veselili vodstvu le nekaj trenutkov, saj je sodnik razveljavil zadetek zaradi nedovoljenega položaja. Ostaja 0:0.

Konec prvega polčasa v Novi Gorici. 0:0.

Novogoričani pogrešajo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije že devet tekem.

30. minuta: Po uvodni tretjini tekme v strelih na gol tesno vodijo Novogoričani, na semaforju pa ostaja začetnih 0:0. Domžalčani so storili že 11 prekrškov, gostitelji več kot dvakrat manj.

15. minuta: v uvodni šestini tekme gledalci v novogoriškem Športnem parku niso dočakali resnejše priložnosti.

Začetek tekme v Novi Gorici.

Koga sta Nermin Bašić in Simon Rožman uvrstila v začetni enajsterici?

V zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom bosta ob 20. uri dejavna kluba Gorica in Domžale. Vrtnice želijo končati bolečo rezultatsko krizo. Na zadnjih devetih tekmah so osvojile le točko, novi trener Nermin Bašić pa še vedno ni osvojil niti točke. Pri gostiteljih, ki se lahko pohvalijo tudi z reprezentantom, saj je vratar Grega Sorčan prejel povabilo za nastop v ibrani vrsti, bo zaradi kazni manjkal Uroš Celcer.

Rumeni prihajajo v mesto vrtnic z visoko stopnjo samozavesti, saj jim gre v zadnjih tednih vse po načrtu. Pogrešali bodo le kapetana Senijada Ibričića, ki mora počivati zaradi kartonov, a trener Simon Rožman verjame, da se njegova odsotnost ne bo toliko poznala, da bi se vračali domov s praznimi rokami. Domžalčani imajo v svojih vrstah tudi članskega reprezentanta Slovenije Adama Gnezdo Čerina.

Ne spreglejte