Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2019,
22.03

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

4

Natisni članek

pokal Slovenije NK Nafta Lendava NK Mura NK Domžale NK Aluminij NK Radomlje NK Koper NK Rudar NK Celje

Sreda, 30. 10. 2019, 22.03

4 leta, 6 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme)

Drama na Fazaneriji, Mura napredovala po 11-metrovkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

4

Mura Domžale Prva Liga Telekom Slovenije | Mura se je po 11-metrovkah uvrstila v polfinale pokala. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura se je po 11-metrovkah uvrstila v polfinale pokala.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Znani so vsi polfinalisti pokala Slovenije. To so Nafta, Mura, Radomlje in Aluminij. V sredo je na povratni četrtfinalni tekmi Nafta še drugič porazila Rudar (0:2), prava drama pa je odločila dvoboj za zadnjo polfinalno vstopnico. Domžalčani so branili prednost 3:2, a je Mura v izdihljajih dvoboja v Murski Soboti zadela za 3:2, izsilila podaljšek, na koncu pa napredovala po 11-metrovkah. Že v torek so si polfinalno vstopnico zagotovili nogometaši drugoligaša iz Radomelj, ki so senzacionalno izločili Celje, ter člani Aluminija, ki so po hudi borbi izločili drugoligaša iz Kopra.

V "finalu pred finalom" pokala sta se na v Fazaneriji udarila Mura in Domžale. Rumeni so branili tesno prednost (3:2), a so se na koncu pred domačimi gledalci veselili črno-beli, ki so do polfinalne vstopnice prišli po strelih z bele pike. 

Za Domžale je dvakrat zadel Arnel Jakupović (najprej je izenačil na 1:1, nato zadel za vodstvo z 2:1), pri Muri pa se je dvakrat med strelce vpisal Andrija Bubnjar. Ko je že kazalo, da bodo napredovali Domžalčani, je Muro med žive v 90. minuti vrnil Kai Cipot in postavil končni izid rednega dela (3:2). Sledil je podaljšek, a gledalci zadetka v polurnem dodatku niso dočakali, tako da so o zmagovalcu odločile 11-metrovke. Po teh so se veselili gostitelji, pri katerih je bilo uspešnih vseh pet izvajalcev 11-metrovk, pri Domžalčanih pa je bil nenatančen kapetan Senijad Ibričić.

Nafta izločila Rudar

Knapom gre v tej sezoni skoraj vse narobe. Po krajši epizodi Nikole Jaroša so zdaj dobili še četrtega stratega v tej sezoni, to je postal Hrvat Andrej Panadić. Izpadli so tudi iz pokala, saj so po porazu na prvi tekmi (1:2) proti Nafti, izgubili tudi na povratni tekmi (0:2). Med strelce sta se vpisala Mihael Rebernik in Roland Paku.

Radomlje so od naslova pokalnih zmagovalcev, s tem pa tudi igranja v Evropi, oddaljene le še dva koraka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Radomlje so od naslova pokalnih zmagovalcev, s tem pa tudi igranja v Evropi, oddaljene le še dva koraka. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Drugoligaš izločil Celje

Pokal je tekmovanje, v katerem ne manjka senzacij, kar smo lahko ugotovili tudi letos. V osmini finala sta tako brez napredovanja nepričakovano kratko potegnila Maribor in Olimpija, zdaj pa so se od sanj o pokalni lovoriki poslovili pri Celju. Nogometaši Celja so na prvi tekmi proti Radomljam pred domačimi navijači remizirali z 1:1, tokrat pa gledalci v Radomljah niso videli zadetka in napredovanja so se veselili nogometaši trenutno četrtouvrščenega slovenskega drugoligaša.

Zmaga še enega drugoligaša Kopra nad Aluminijem bi bila veliko manjše presenečenje, saj v visokoletečem Kopru igra kar nekaj prekaljenih nogometašev s prvoligaškimi in tudi reprezentančnimi izkušnjami, a je nismo dočakali. Aluminij je na Bonifiko prišel z vodstvom z 1:0, a so ga Primorci že po dobri minuti igre zapravili, ko je za domače z enajstih metrov zadel Dare Vršič.

Dare Vršič se je na Bonifiki izkazal z dvema goloma, a ni mogel preprečiti izpada Koprčanov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dare Vršič se je na Bonifiki izkazal z dvema goloma, a ni mogel preprečiti izpada Koprčanov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 28. minuti je bilo 1:1, ko je za goste zadel Nemanja Jakšić, že štiri minute pozneje pa po golu Žana Žužka spet 2:1 in Koprčani so bili od napredovanja še drugič oddaljeni samo za en gol. V 54. minuti so gostje prek Mihaela Klepača spet izenačili, v 78. minuti pa je Vršič z drugim golom na tekmi Primorcem dal novo upanje za napredovanje, ki ga niso dočakali. Zmanjkalo jim je časa in polfinala so se veselili Kidričani.

Ne spreglejte