Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
26. 7. 2019,
12.26

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Union Saint-Gilloise NK Mura Prva liga Telekom Slovenije Nik Lorbek

Petek, 26. 7. 2019, 12.26

4 leta, 9 mesecev

Nik Lorbek novi član kluba Union St. Gilloise

Zapustil Muro in odšel v Belgijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Nik Lorbek | Nik Lorbek se prvič v karieri seli v tujino. | Foto Mario Horvat/Sportida

Nik Lorbek se prvič v karieri seli v tujino.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so po Roku Sirku izgubili še enega pomembnega igralca, ki jim je v prejšnji sezoni pomagal do visokega četrtega mesta. Fazanerijo zapušča Nik Lorbek. Nekdanji up Maribor je podpisal triletno pogodbo z belgijskim drugoligašem Union St. Gilloise, ki ga je v prejšnji sezoni vodil Luka Elsner.

Olimpija, Maribor
Sportal Maribor je imel 75 minut igralca več, a spet ni premagal Olimpije #video

Mura bo v nadaljevanje sezone krenila brez Nika Lorbka. Defenzivni zvezni igralec se odpravlja v tujino. Po dveh letih, ki jih je prebil v Murski Soboti in črno-belim pomagal do drugoligaškega naslova, preboju v prvo ligo in priigranem nastopu v Evropi, je presodil, da je napočil primeren trenutek za selitev v Belgijo. Z drugoligaškim klubom Union St. Gilloise iz Bruslja je sklenil triletno sodelovanje. Po Roku Sirku, ki se je nedavno preselil na Poljsko, je tako ponos prekmurskega nogometa zapustil še eden izmed nosilcev igre.

Kuzmič: Vrata Fazanerije bodo zanj vedno odprta

Kariero bo nadaljeval v klubu, ki ga je v prejšnji sezoni vodil Luka Elsner. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Kariero bo nadaljeval v klubu, ki ga je v prejšnji sezoni vodil Luka Elsner. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida ''Nik se v svojem času pri Muri ni izkazal le z izjemnimi igrami, temveč tudi s pristopom in odnosom, s katerim se je prikupil vsem, ki smo povezani z Muro. Iskreno se mu zahvaljujemo za dve sezoni, ki jih je odigral v črno-belem, obenem pa čestitamo ob pomembnem prestopu v njegovi karieri. Vrata Fazanerije bodo zanj vedno odprta,'' se je nekdanjemu upu Maribora, ki se je leta 2017 preselil v Mursko Soboto in v zadnji prvoligaški sezoni dosegel tri zadetke, zahvalil predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič.

Dodal je, da je njegov prestop v Belgijo nov dokaz dobrega dela v Muri, ki postaja v tujini vedno bolj priznana sredina za razvoj nogometašev.

''Prodaja Nika ni bila lahka odločitev, a naša obveza je, da ob ustrezni odškodnini igralcem omogočimo naslednji korak v njihovih karierah. S prodajo smo še dodatno okrepili poslovno stabilnost kluba, ki je temelj za nadaljnji razvoj,'' je še pojasnil prvi mož Mure.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić noče oditi, Italijan ima na voljo še nekaj dni #video

Mura v poletnem prestopnem roku:

Odhodi: Rok Sirk (Zaglebie Lubin, Pol), Nik Lorbek (Union St. Gilloise, Bel), Mihael Rebernik (Nafta), Špiro Peričić (Maribor)

Prihodi: Marin Karamarko, Hrv (Gošk Gabela, BiH), Fejsal Mulić, Srb (Hapoel Tel Aviv, Izr), Andrija Bubnjar, Hrv (Istra, Hrv), Marko Brkić, BiH (Zvijezda 09, BiH)

Ne spreglejte