Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2020,
9.42

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij Robert Kuzmič NK Mura

Petek, 22. 5. 2020, 9.42

4 leta

Iz tabora Mure

Nestrpno odštevajo dneve do zgodovinskega trenutka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Navijači Mure že odštevajo dneve do zgodovinske tekme, ki bo 5. junija s prenosom na Planetu. Takrat se bo nogomet po dolgih treh mesecih vrnil na slovenske zelenice, črno-beli pa bodo gostovali pri Aluminiju.

Pandemija koronavirusa je močno spremenila tudi nogometni svet. Zato pri Muri na čelu s predsednikom Robertom Kuzmičem in tudi s pomočjo zvestih navijačev že iščejo nove rešitve. Koronakriza je poskrbela, da na stadionih ne bo gledalcev, kar se bo v Murski Soboti še kako poznalo, saj se je na 12 domačih tekmah Mure v povprečju zbralo tri tisoč navijačev. Več jih spremlja samo Maribor. Zdaj bodo prazne tribune pomenile tudi bolj prazno klubsko blagajno.

Je pa privržence črno-belih razveselila novica, da je Mura je eden od štirih klubov, ki so v lanski sezoni poslovali pozitivno. Preostali trije so Bravo, Aluminij in Domžale. Za nameček je poslovni izid Mure najboljši med vsemi prvoligaši. Ustvarili so za dobrih 2.300.000 evrov prihodkov. Dobiček je znašal slabih 130 tisoč evrov, čistega dobička je bilo nekaj manj, dobrih 112 tisoč evrov.

Privržence črno-belih je razveselila novica, da je Mura je eden od štirih klubov, ki so v lanski sezoni poslovali pozitivno.  | Foto: Mario Horvat/Sportida Privržence črno-belih je razveselila novica, da je Mura je eden od štirih klubov, ki so v lanski sezoni poslovali pozitivno. Foto: Mario Horvat/Sportida

A koronavirus zvestih navijačev Mure, trenutno petouvrščene ekipe, ni ustavil, za prvo domačo tekmo proti Taboru bo stekla prodaja virtualnih vstopnic. In spomnimo se, zadnjo tekmo Mure si je v Kidričevem, ki ima 1.300 prebivalcev, ogledalo 1.600 ljubiteljev nogometa. Kaj so še povedali v taboru Mure, pa si lahko pogledate v videoprispevku.

Mura s Kaučičem sklenila profesionalno pogodbo

Vodstvo Mure je z 18-letnim branilcem Alanom Kaučičem podpisalo prvo profesionalno pogodbo. Kaučič, ki je produkt Murine nogometne šole, je s črno-belimi iz Murske Sobote podpisal pogodbo do 30. junija 2023, so sporočili iz kluba. Kaučič je sicer v tej sezoni, ki je trenutno prekinjena zaradi epidemije novega koronavirusa, že odigral 180 minut v članski ekipi.

Preberite še:

Maribor Ljudski vrt
Sportal Mariborčani so si oddahnili: Velik dan za mesto in nogomet!
Damjan Trifković
Sportal Kapetan Rudarja se je znašel v zagati. In ni edini.
Safet Hadžić
Sportal Velik udarec za Olimpijo
Ne spreglejte