Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2020,
20.05

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 9. 7. 2020, 20.05

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Maribor

Kraševci poskrbeli za nov polom Maribora, ki naslovu maha v slovo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši CB Taborja Sežane so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Maribor s 4:1 (3:1).

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Olimpija po novi visoki zmagi že prečrtala Maribor? #video

Sežanci so še drugič v sezoni na svojem igrišču premagali državne prvake. Konec oktobra lani je bilo v 14. krogu 4:1, zgodba pa se je ponovila tudi osem mesecev pozneje. Izid je bil isti, za Mariborčane, ki so tokrat v Sežani sicer hitro povedli, pa je ponovljena zgodba še večji šok od prve, saj so s porazom storili velik korak nazaj v boju za prvaka. Na drugi strani so se Sežanci približali obstanku v ligi, na lestvici so prehiteli Domžale in prišli na sedmo mesto.

Gledalcem, ki so se zbrali na sežanskem stadionu, ni bilo treba dolgo čakati na razburljive dogodke. Mariborčani so povedli že v prvem resnejšem napadu, ko je Amir Dervišević neposredno iz stranskega avta vrgel žogo v kazenski prostor, kjer je bil Špiro Peričić hitrejši od svojega čuvaja in z glavo poslal žogo pod prečko gola vratarja Ariana Renerja.

Toda veselje vijoličastih je bilo kratko, domači so namreč že v naslednjem napadu izenačili. Lep gol je dosegel nogometaš iz Slonokoščene obale Kevin Doukoure, ki se je odločil za strel z 20 metrov, njegovega projektila pa vratar Jasmin Handanović ni mogel zaustaviti.

Bongongiu je bil prehiter za gostujoča obrambo:

Rodrigue Bongongui, ki se je vrnil v Sežano, potem ko mu propadel prestop v Izrael, je nekaj minut zatem z zapravljeno priložnostjo pokazal, da si gostitelji želijo več kot le točko, polnemu izkupičku pa so se približali v 26. minuti, ko je Stefan Stevanović po prodoru Bongonguija z lepo potezo spravil žogo v mrežo.

Do odmora so Štajerci veliko poskušali s streli od daleč, domača obramba jim je ponudila tudi lepo priložnost, a je Rener Marcosu Tavaresu ubranil strel iz neposredne bližine, v zadnjih trenutkih pa na nasprotni strani tega ni uspelo Handanoviču. Bongongui je levi strani ukradel žogo neodločnemu Peričiću, nato pa podal žogo na drugo stran, kjer je Eriku Salkiču ni bilo težko poslati za hrbet mariborskega vratarja.

Sergej Jakirović je na zadnjih treh tekmah vknjižil še drugo ničlo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Sergej Jakirović je na zadnjih treh tekmah vknjižil še drugo ničlo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Gostujoči trener Sergej Jakirović je že ob polčasu opravil tri zamenjave, Andreju Kotniku, enemu od novih mož na igrišču, se je ponudila prva priložnost v drugem polčasu, a je streljal mimo gola. Kazen je prišla v 56. minuti, veliko dela pri novem golu domačih je opravil Stevanović, ki je lepo umiril žogo in jo podal v prazen prostor, Leon Sever pa je z natančnim strelom zatresel mrežo.

Mariborčani so imeli v drugem delu terensko premoč, a jalovo, domači so bili v protinapadih nevarnejši, Sever je v 83. minuti celo zatresel vratnico, priložnost za peti gol je imel še prej tudi Stevanovič, streljal je čez gol.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Celje, Tabor bo gostoval v Kranju pri Triglavu.

CB 24 Tabor Sežana : Maribor 4:1 (3:1)

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Žnidaršič, Žunič, Vojska.

Strelci: 0:1 Peričić (7.), 1:1 Doukoure (8.), 2:1 Stevanović (26.), 3:1 Salkić (45.), 4:1 Sever (56.).

CB 24 Tabor: Rener, Azinović, Nemanič, Ristić (od 86. Hlad), Kouao, Salkić (od 70. Mihaljević), Grobry, Krivičić (od 86. Horvat), Sever (od 86. Specogna), Stevanović, Bongongui (od 71. Pittinari).

Maribor: Handanović, Milec, Peričić (od 59. Koblar), Mitrović, Kolmanič, Vrhovec (od 46. Cretu), Dervišević, Felipe Santos (od 46. Pihler), Požeg Vancaš (od 59. Zahovič), Mešanović (od 46. Kotnik), Tavares.

Rumeni kartoni: Sever, Rener; Milec, Dervišević.

Potek tekme v Sežani:

KONEC TEKME!

85. minuta: Tudi trener Tabora Camoranesi je opravil vseh pet zamenjav ter pred zadnjimi dobrimi petimi minutami tekmami poskrbel za nekaj oddiha in nekaj svežih moči. Ne gre dvomiti, da Tabor ne bi brez težav prednost zadržal.

82. minuta: Maribora je povsem nemočen v vroči Sežani. Ne samo, da ne uspejo znižati visokega zaostanka, kmalu bi prejeli še peti zadetek. V hitri protinapad se je spustil Doukoure, ki mu je na pomoč priskočil Sever, ki je že premagal Handanovića, žogo pa je ustavil okvir vrat. Zadišalo je po petardi.

Video: še vratnica Tabora:

59. minuta: Maribor je opravil že vse menjave. V igro sta vstopila še Luka Zahović in Luka Koblar. Igro sta zapustila Požeg Vancaš in Peričić.

56. minuta:  GOOOL! 4:1! Pričakovali smo popoln napad Maribora, Tabor je zadel še enkrat. Maribora se obeta katastrofa. Po dolgi globinski podaji je Stevanović z uspešnim sprejemom in podajo zaposlil Leona Severja, ta pa je natančno žogo poslal v desni zgornji kot. Tabor je oktobra Maribora že ugnal s 4:1.

Video: Sever je dodatno posolil globoke rane Maribora:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Jakirović ni čakal niti trenutka. Že od prve minute drugega dela je na zelenico poslal tri sveže može - Alexandruja Cretuja, Aleksa Pihler in Andreja Kotnika. V slačilnici so ostali Blaž Vrhovec, Felipe dos Santos in Jasmin Mešanović.

KONEC PRVEGA POLČASA!

45. minuta: GOOOL! 3:1! Noro! Tabor je v zadnjih sekundah prvega polčasa zadel še enkrat. Obrambi Maribora je ponovno ušel hitronogi Bongongui, ki je nerešljiva uganka za goste, nato pa lepo podal do Erika Salkića, ki je sicer slabo streljal, a vseeno dovolj dobro, da Handanović moral še tretjič po žogo v lastno mrežo.

Video: Bongongui spet prehiter za obrambo Maribora:

34. minuta: Maribor lovi zaostanek. Po podaji Požega Vancaša je streljal še Tavares, a je bil Rener na mestu.

32. minuta: Maribor je bil blizu izenačenja. Z roba kazenskega prostora je lepo poskušal Blaž Vrhovec, a žoga je le za malo zgrešila cilj.

26. minuta: GOOOL! 2:1! Tabor vodi! Mimo gostujoče obrambe je kot hitri vlak švignil Rodriguea Bongonguia, ki je močno sprožil, a se Handanović ni dal. Odbitek ponovno prišel do Bongonguia, ki pa je v nadaljevanju lepo našel Stefana Stevanovića. Srbski napadalec je v slogu najboljših na zadnjo plat posadil Martina Milca in nato žogo poslal v prazno mrežo.

Video: kakšen prodor Bongonguia in zadetek Stevanovića:

23. minuta: Priložnost na eni in na drugi strani. Priložnost Sežancev je zapravil Rodrigue Bongongui, njegov volej je zletel mino Handanovićevih vrat, na drugi strani pa je po samostojnem prodoru sprožil Rudi Požeg Vancaš. Njegov strel je bil preslab, žogo je brez težav ujel vratar Arian Rener.

8. minuta: GOOOL! 1:1! Tabor je ekspresno izenačil. Mreža Tabora se še ni nehala tresti, ko se je je zatresla še mariborska. Pod izjemen zadetek se je po podaji Leona Severja podpisal Kevin Doukoure, ki je z roba kazenskega prostora matiral izkušenega Jasmina Handanovića.

Video: bomba Kevina in nemočni Handanović:

7. minuta: GOOOL! 0:1! Maribora je začel odločno in hitro povedel. Zadetek pa je bil vse prej kot običajen. Amir Dervišević je izvajal avt ter žogo vrgel vse do Špira Peričića, ki je z glavo poskrbel za hitro vodstvo gostov.

Video: podaja iz avta in gol:

ZAČETEK TEKME! Na klopi Maribora je tudi Andrej Kotnik, ki na zadnjih dveh tekmah Maribora ni bil niti na klopi. Nekdanji član Gorice in trener Sergej Jakirović sta očitno zakopala bojno sekiro. V Sežani pa ni Gregorja Bajdeta.

Kdo sodi? Andrej Žnidaršič (glavni sodnik), Matej Žunič (1. pomoč), Matej Vojska (2. pomoč) , Dejan Balažič (4. sodnik)

Začetni postavi:

Pred tekmo:

V četrtek se obeta bogat nogometni spored. Začel se bo na Krasu, kjer bo Tabor dragocene točke, ki bi mu lahko pomagale do obstanka, iskal proti Mariborčanom. Ker se vijolice potegujejo za naslov, za katerega bi potrebovali še vsaj dva spodrsljaja Olimpije do konca sezone, bo četa Sergeja Jakirovića odpotovala v Sežano z jasnim ciljem. Želi osvojiti tri točke, s tem pa bi Tabor pahnila v dodatne težave.

Kraševci so bili nezadovoljni po zadnji tekmi, ko so izgubili v Domžalah z 1:2, odločilni zadetek pa prejeli v zadnjih sekundah prek Senijada Ibričića po sporno dosojenem prostem strelu. Direktor Davor Škerjanc je po dvoboju opozoril na neenakopravnost sodniških odločitev. Tabor bo proti Mariboru pogrešal soimenjaka Maria Babića in Maria Zebića, v začetku meseca je ostal brez Rodriga Bongonguija, kar je močno oslabilo izbor Maura Camoranesija.

Vijolice na drugi strani žarijo od pozitivne energije. Zmage po poznih zadetkih so najslajše. Kapetan Marcos Tavares je prepričan, da se lahko Maribor še vmeša v boj za prvo mesto in naskakuje že 16. državno zvezdico, Jasmin Handanović pa bi lahko med vratnicama poskrbel za nov rekord 1. SNL. Mariborčani se neradi spominjajo zadnjih gostovanj v Sežani. Jeseni so tako ostali praznih rok, izgubili kar z 1:4, v tolažbo pa jim je lahko podatek, da obeh dvakratnih strelcev s tistega srečanja, Predraga Sikimića (danes Domžale) in Bongonguija (danes Hapoela Hadere), ni več v kadru češnjic.

Ne spreglejte