Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2019,
20.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Dejan Dončić Luka Majcen NK Maribor NK Maribor NK Triglav

Petek, 5. 4. 2019, 20.24

5 let, 1 mesec

Triglav pričakuje Maribor

Jo bo kranjska spomladanska pravljica zagodla tudi Mariboru? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Kranjski Triglav je z 12 točkami celo najuspešnejši slovenski nogometni prvoligaš spomladi, medtem ko je bilo pri vodilnem Mariboru ob ne najbolj prepričljivih spomladanskih predstavah v zadnjem tednu zelo pestro. Jo lahko v jutrišnjem derbiju 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije s prenosom na Planetu (ob 16.30) Kranjčani zagodejo tudi Mariboru?

Aleš Mertelj
Sportal Da bi se maščeval Milaniču? Kje pa. #video

Kranjčani so v drugi del prvenstva vstopili s predzadnjega mesta, a so potem v prvih treh spomladanskih krogih po vrsti premagovali Aluminij, Gorico in potem še Olimpijo. Sledil je visok poraz proti Aluminiju z 0:4 in pred tednom dni še zmaga v Krškem. Maribor je na drugi strani po remiju z Muro v uvodni tekmi drugega dela prvenstva remiziral z Muro, potem premagal Aluminij in Gorico, v zadnjih dveh krogih pa osvojil dve točki, ko je remiziral najprej z Olimpijo in v zadnjem krogu še s Celjem.

Na teh petih tekmah je Maribor, ki je bil v prvem delu sezone zelo prepričljiv in je na 19 tekmah zabil kar 55 golov, le petkrat zatresel nasprotnikove mreže. Čeprav ima pred najbližjo zasledovalko Olimpije še vedno osem točk prednosti, je bilo v Ljudskem vrtu v začetku tega tedna zelo pestro. Pošteno se je zamajal trenerski stolček Darka Milaniča, ki pa je po sestanku z Zlatkom Zahovićem obdržal službo in krenil v nadaljevanje sezone.

To je že v sredo ponudilo prvo tekmo polfinala pokalnega tekmovanja proti Muri. Na tej tekmi je bil Maribor spet neprepričljiv, a je z mojstrskim golom Dina Hotića zmagal in si priboril lepo prednost pred povratno tekmo z 1:0. Zdaj Mariborčane čaka tekma proti vročemu Triglavu, ki bo pred domačimi navijači skušal narediti vse, da pride do novih točk ali vsaj ene.

Luka Majcen je spomladi najbolj vroč nogometaš Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Majcen je spomladi najbolj vroč nogometaš Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Grega Valančič/Sportida

Lepo je slišati pohvale, a je treba ostati skromen

"Tekme proti večjim klubom v Sloveniji so takšne, da pred njimi res ne potrebuješ motivacije," pred tekmo pravi kapetan in z desetimi goli najboljši strelec Triglava v tej sezoni Luka Majcen. "Lepo je slišati in prebirati pohvale, ampak mi ostajamo skromni. Gremo iz tekme v tekmo. Naš cilj je osmo mesto ali navzgor. Da nismo v coni izpada in si čim prej zagotovimo obstanek," je še povedal napadalec Kranjčanov, ki je v prvih petih tekmah drugega dela sezone zabil pet golov in bo tudi tokrat zagotovo pomenil največjo nevarnost za mariborska vrata.

Da bo kljub odličnemu začetku leta 2019 in nekoliko slabši podobi nasprotnika proti Mariboru treba pošteno garati za uspeh, svari tudi trener Triglava. "Te govorice so morda za tako tekmo največja nevarnost, da si ne bo kdo morda mislil, da se bodo nekatere stvari zgodile same od sebe. Tudi ko jim ne gre, imajo Mariborčani individualno kakovost, s katero lahko rešijo tekmo," pravi Dejan Dončić.

Maribor in Triglav sta se v tej sezoni sicer pomerila dvakrat, na obeh od teh tekem pa je zmagal Maribor. V začetku septembra lani v Kranju kar s 5:1, medtem ko je pred domačimi navijači novembra lani zmagal s 4:1.

Preberite še:

Darko Milanič
Sportal Milanič upošteval Zahovića, napravil rošade in si oddahnil
Martin Milec
Sportal Martin Milec: Ni treba, da nam Zahović govori, kako igramo
Ante Šimundža
Sportal V Mariboru spet mir, lahko tla že danes zatrese njegova legenda?
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Zahović in Milanič po sestanku pojasnila, kaj se je dogajalo
Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič uredil hierarhijo z Zahovićem #video
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Menjava trenerja v NK Maribor? Končno se je javil Zlatko Zahović.
Zlatko Zahović
Sportal Trenerja? Ne, Maribor ima novega igralca!
Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Oglasil se nam je Hrvat, ki ga selijo na klop NK Maribor
Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič vodi trening, Zahović se je zavil v molk #video
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Šok v Mariboru: Milaniču šteti dnevi, Zahović se je ogrel za Hrvata?
Ne spreglejte