Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
12.53

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

2

Natisni članek

Zlatko Zahović Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Osijek NK Maribor NK Maribor Zoran Zekić

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 12.53

5 let

Zoran Zekić

Oglasil se nam je Hrvat, ki ga selijo na klop NK Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

2

Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije | Nogometaši NK Maribor se pripravljajo na sredino domačo pokalno tekmo z Muro. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši NK Maribor se pripravljajo na sredino domačo pokalno tekmo z Muro.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović se po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti resno zanima za prihod hrvaškega trenerja Zorana Zekića. ''O tem najraje ne bi govoril,'' je bil redkobeseden 44-letni Slavonec, ko smo ga ravno na prvi april povprašali o tem, ali bi lahko postal novi trener Maribora.

Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič vodi trening, Zahović se je zavil v molk #video

Novica, ki so jo v nedeljo poslali v svet Hrvati in namignili, da bi lahko Maribor dobil novega trenerja, še kako odmeva na sončni strani Alp. Današnji trening vijolic v Ljudskem vrtu je deležen ogromnega zanimanja predstavnikov sedme sile. Vodi ga Darko Milanič, ki ima z mariborskim klubom sklenjeno pogodbo do leta 2021. Bi ga lahko v kratkem zamenjal Zoran Zekić, ki je v zadnjih treh letih deloval v rojstnem mestu Osijeku, zdaj pa čaka na novega delodajalca?

Današnji trening NK Maribor, ki ga je vodil Darko Milanič:

Z Mariborčani ni bil v stiku

Zlatko Zahović naj bi bil navdušen nad trenerskim znanjem Zorana Zekića. | Foto: Planet TV Zlatko Zahović naj bi bil navdušen nad trenerskim znanjem Zorana Zekića. Foto: Planet TV Na naše vprašanje, naj nam pojasni, ali velja nedeljsko novico Sportskih novosti jemati v duhu prvoaprilskih potegavščin ali ne, se je sladko nasmehnil. Sproščeno je odgovoril, da o tem ne želi govoriti.

''Ne morem vam povedati nič konkretnega. Ali bom opravil razgovor ali ne? Tudi tega vam ne morem povedati. Če bo dogovor sklenjen, pa vam lahko seveda povem veliko več. Če bo prišlo do tega. Potem ne bi bilo nikakršnih ovir. Zdaj pa, upam, da me razumete, mi je o tem nehvaležno govoriti,'' je bil skrivnosten 44-letni Slavonec, ki je v zadnjih treh letih in pol popeljal Osijek tik pod vrh hrvaškega klubskega nogometa.

Poizkusi, da bi nam zaupal kaj več, niso naleteli na plodna tla, nam je pa vseeno dal vedeti pomembno informacijo, da s predstavniki NK Maribor ni opravil nobenih uradnih pogovorov. Vsaj on, o svojih zastopnikih namreč ni želel govoriti.

Zmotili smo ga ravno med pospravljanjem in pripravljanjem kovčkov, logično posledico nedavnega prekinjenega sodelovanja z Osijekom. Pogodbo z njim je prekinil v petek, po domačem remiju proti Gorici (2:2), novem razočaranju v tej sezoni. Nov izziv bi lahko našel rekordno hitro in se preselil v Slovenijo. O tem bo moralo več povedati vodstvo NK Maribor, zlasti športni direktor Zlatko Zahović, ki je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika navdušen nad trenerskim delom in zmožnostmi Zekića. Današnji prizor s treninga NK Maribor namreč nazorno priča o tem, da vijolice vodi še naprej, tako kot je bilo v načrtu, Milanič.

Kdo naj bo trener NK Maribor?

  • Darko Milanič
    63,68 %
    1196 glasov
  • Kdo drug, a Slovenec
    9,58 %
    180 glasov
  • Kdo drug, a tujec
    26,73 %
    502 glasov
Oddanih 1878 glasov
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Šok v Mariboru: Milaniču šteti dnevi, Zahović se je ogrel za Hrvata?
Zlatko Zahović
Sportal Trenerja? Ne, Maribor ima novega igralca!

Kdo je Zoran Zekić?

Zoran Zekić je od leta 2015 deloval na štadionu Gradski vrt v Osijeku. | Foto: Twitter/NK Osijek Zoran Zekić je od leta 2015 deloval na štadionu Gradski vrt v Osijeku. Foto: Twitter/NK Osijek V igralskih letih je bil napadalec in zamenjal ogromno klubov. Okusil je tudi kruh v tujini, nastopal in dosegal zadetke v Avstriji, BiH in Izraelu, za kratek čas nosil dres nekaterih največjih hrvaških klubov (Osijek, Dinamo Zagreb in Rijeka), trenersko kariero pa začel leta 2010 pri zagrebškem nižjeligašu Maksimir, kjer je tudi odigral zadnjo sezono v članskem nogometu.

Pri 44 letih spada v skupino najboljših hrvaških trenerjev, ki so se dokazali z delom v hrvaškem prvenstvu. Pred petimi leti je deloval tudi v tujini in vodil najboljši klub iz Moldavije, Šerif iz Tiraspola, nato pa se je leta 2015 vrnil v Osijek. Klub, podprt z madžarsko denarno injekcijo, je splaval iz povprečja hrvaškega prvenstva in se uvrščal na mesta, ki vodijo v Evropi.

V Slavoniji je vodil tudi občasnega slovenskega reprezentanta Erika Janžo. Osijek je trenutno v hrvaškem prvenstvu na visokem tretjem mestu. | Foto: Twitter/NK Osijek V Slavoniji je vodil tudi občasnega slovenskega reprezentanta Erika Janžo. Osijek je trenutno v hrvaškem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Foto: Twitter/NK Osijek

Predlani je v kvalifikacijah za ligo Europa šokiral nizozemskega velikana PSV Eindhoven, v Gradskem vrtu, takšen je uraden naziv štadiona v največjem slavonskem mestu, pa vodil tudi občasnega slovenskega reprezentanta Erika Janžo ter nekdanjega napadalca Olimpije Ezekiela Hentyja. Nigerijec je še vedno aktualen rekorder Prve lige Telekom Slovenije, saj je pred dobrimi tremi leti prestopil k moskovskemu Lokomotivu za kar 5,5 milijona evrov. Na klopi Osijeka ga je nasledil rojak Dino Skender.

Amadej Maroša
Sportal Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?
Ne spreglejte