Prizorišča OI 2012

Wembley, Wimbledon, olimpijski štadion, mogočen olimpijski park ... Prepletanje sodobne športne infrastrukture in tradicije. Olimpijski London 2012.

1 / 2

2 / 2

London. Prva asociacija? Paleta odgovorov je zelo široka. Kraljica. Westminstrska palača. Znameniti dvonadstropni avtobus. Taxi. Tower bridge. Telefonske govorilnice. Še bi lahko naštevali. Mesto bogate zgodovine, kulture, športa, mode … Da, tudi olimpijsko mesto. Glavno mesto Združenega kraljestva se namreč še tretjič predstavlja v vlogi gostitelja največjega športnega tekmovanja. Res pa je, da so Britanci najboljše športnike gostili v "drugih časih", ko so bile zahteve in norme precej skromnejše kot dandanes. Prvič je bil namreč London v osrčju olimpijskega dogajanja leta 1908, drugič pa natančno štiri desetletja zatem. Zdaj so Londončani čakali kar 64 let. In dočakali.

London olimpijsko druščino pričakuje kot sodobna metropola, v kateri živi skoraj 8 milijonov ljudi. Pričakuje ga kot središče ene od najbolj razvitih držav. London je pomembno trgovsko, prometno, politično, kulturno in izobraževalno središče. Hkrati pa gre tudi za mesto športa. To bo seveda do izraza prišlo tudi med igram tridesete olimpijade. Britanci so pripravili sodobna prizorišča in na številnih ravneh premaknili meje kakovosti na višjo raven.

[video: 32836 / ]

[video: 32837 / ]

[video: 32838 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}