Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
11.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

evropsko prvenstvo slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret OZS

Petek, 1. 9. 2017, 11.12

6 let, 6 mesecev

Zgodovinska odločitev: Slovenija bo gostila odbojkarsko evropsko prvenstvo 2019

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Slovenija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Evropska odbojkarska zveza CEV je na letnem kongresu, ki poteka v okviru evropskega prvenstva na Poljskem, razkrila, da bo prihodnje evropsko prvenstvo, leta 2019, potekalo v Franciji, Sloveniji, na Nizozemskem in v Belgiji.


Evropsko prvenstvo leta 2019 bo prvo, ki ga bodo skupaj gostile štiri države in bo tako nov mejnik v razvoju odbojke v Evropi. Prvič je CEV prvenstvo dodelila več kot eni državi organizatorici leta 2005, ko sta najboljše odbojkarje gostili Italija ter Srbija in Črna Gora.

Čez dve leti 24 reprezentanc

Povečalo se bo tudi število ekip, ki bodo dobile pravico nastopa. Namesto dosedanjih 16 bomo lahko na prvenstvu stare celine spremljali 24 najboljših reprezentanc.

Finale v Franciji, polfinale v Sloveniji

Slovenski odbojkarji bodo tako dobili priložnost, da bodo novo vrhunsko uvrstitev lahko lovili pred domačim občinstvom, v Ljubljani pa bomo, poleg skupinskega dela, lahko spremljali tudi izločilne boje, vključno s četrtfinalom in polfinalom, le veliki finale bo v Franciji.

Ropret: Zelo smo zadovoljni, da bomo uresničili naš cilj

"S predstavniki ostalih federacij smo v pripravo kandidature za organizacijo prvenstva vložili leto in pol dela. Projekt je vodstvo CEV prepoznalo kot uspešnega in zelo se veselimo tega izziva, ki bo hkrati izjemna priložnost za promocijo in nadaljnji razvoj odbojke v Sloveniji. Zelo smo zadovoljni, da bomo uresničili naš cilj, da bomo izredno nadarjeni in uspešni generaciji odbojkarjev omogočili nastop na tako velikem temovanju pred domačimi gledalci. Obenem pa menim, da bo to izjemna priložnost za globalno promocijo Ljubljane in Slovenije kot športnih destinacij," je veselo novico komentiral tudi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ne spreglejte