Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2017,
21.30

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Rusija Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač

Četrtek, 31. 8. 2017, 21.30

4 leta, 8 mesecev

Slobodan Kovač tega ni hotel želel, a vseeno je: Slovenija je majhna država, nihče je ne spoštuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Slovenija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca je svoje nastope končala v četrtfinalu, v katerem jo je drugič na prvenstvu premagala Rusija (3:0). Povsem zasluženo, saj je bila boljša, kar priznavajo tako igralci kot selektor Slobodan Kovač.


"V kratkem časovnem roku smo izgubili značaj in srce. V dveh dneh smo videli dva popolnoma drugačna obraza mojih varovancev. Sprašujem se, kje smo grešili. Razumem, da se kdaj zgodi, da ti tekmec ne dopusti razviti svojih potencialov, a vseeno bi se morala pojavljati uživanje in radost v igri. A mi smo bili mrtvi ves čas igre. V takih položajih je pomembno zdržati pritisk tekmeca. Treba se je boriti žogo za žogo, točko za točko in se počasi vračati. A mi smo se samo gledali. Videli ste, koliko žog je padlo na tla, ne da bi se odzval libero, ne da bi se odzval kdo drug. Tako res nismo mogli do zmage," je bil nad igro razočaran Kovač.

Četrtfinale premalo za Kovača

"Ni mi všeč, da sezono končujemo z alibijem, da smo izpadli zaradi utrujenosti." | Foto: CEV "Ni mi všeč, da sezono končujemo z alibijem, da smo izpadli zaradi utrujenosti." Foto: CEV

Slovenija tako ni ponovila uspeha, srebrne medalje, s prejšnjega prvenstva v Bolgariji. Cilj je bilj kolajno ubraniti, kar jim ni uspelo, zato je Kovač prvenstvo ocenil kot neuspeh.

"Da se razumemo, naš cilj je bil uvrstitev med najboljše štiri. Menim, da smo za to imeli možnosti. Zato je to neuspeh, zakaj bi se zadovoljili z majhnimi stvarmi. Moram priznati, da mi priprave na prvenstvo niso bile všeč in niso bile takšne, kot bi morale biti, posledica tega je izpad v četrtfinalu. Izpadli smo z veliko Rusijo, a smo na prvi tekmi pokazali, da lahko premagamo tudi njo. Ni mi všeč, da sezono končujemo z alibijem, da smo izpadli zaradi utrujenosti. Slovenija je majhna država, nihče je ne spoštuje, to se je tu še enkrat pokazalo, ko so nam kljub temu, da smo včeraj pozno končali obračun s Poljsko, danes dali igranje prve tekme, že tako spočitim Srbom in Bolgarom pa druge. A proti tem se je treba boriti z rezultati, zato sem še bolj razočaran, ker smo danes izgubili," meni Kovač.

Ne spreglejte