Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
19.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Bruno Najdič odbojka

Četrtek, 9. 6. 2016, 19.48

6 let, 6 mesecev

Izjave po zmagi Slovenk nad Madžarkami

Slovenski selektor: Zagotovo naša najslabša letošnja tekma, a izgubljeni niz ni katastrofa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Bruno Najdič | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Lahko smo zadovoljni z rezultatom, da ostajamo v igri za prvo mesto, hkrati pa se moramo zavedati, da to ni bilo tisto, česar smo zmožni," po zmagi Slovenije s 3:1 nad Madžarkami z neprepričljivo igro ni bil zadovoljen Bruno Najdič.

Bruno Najdič, selektor Slovenije:
"Že pred tekmo sem dejal, da nikoli ne veš, kako in kaj, danes se je to le pokazalo. Ta tekma bi se lahko končala z gladkih 3:0 za nas, pomembnost tekme je očitno naredila svoje. Če primerjamo igro s tisto iz Madžarske, zagotovo ni bila na enaki ravni, bila je precej slabša.

Zelo verjetno smo preveč razmišljali, kako pomemben je obračun, hkrati pa je na drugi strani stala ekipa, ki ni imela nobenih možnosti in je bila povsem neobremenjena. Odigrala je boljše kot doma in takoj smo imeli z njo težave. Lahko smo zadovoljni z rezultatom, da ostajamo v igri za prvo mesto, hkrati pa se moramo zavedati, da to ni bilo tisto, česar smo zmožni. To je bila zagotovo naša najslabša letošnja tekma, ne samo v ligi, tudi na trening tekmah smo igrali boljše. Na izgubljeni niz ne gledam kot na katastrofo, nizi se izgubljajo, ne moreš vedno zmagovati s 3:0. Pomembne so točke, zavedati pa se moramo tudi, da nas tukaj za zdaj spremljajo negativne stvari. Včeraj pot in dogajanje po njej, danes so nas v slabo voljo spravljali še sodniki."

Marina Cvetanović, kapetanka Slovenije:
"Priznam, bilo je težko. Po vseh dogodivščinah na potovanju, utrujenosti in dejstvu, da so nas malo boljše spoznale, smo pričakovale njihov odpor. V prvem nizu ga še ni bilo, v drugem pa so že začele kazati zobe. Vesela sem, da smo se izvlekle in dobile tri točke. Zmaga je le zmaga, za boljšo igro pa bodo še priložnosti, zdaj so važne točke. Žal mi je, da smo izgubile niz, saj smo ga imele dobljenega. Za Grčijo lahko rečem, da je vsaka tekma poglavje zase, počutje vedno ni isto, dnevna forma drugačna, sodniki drugi, upam, da bo jutri vse bolj na naši strani, kot je bilo danes."

Sara Najdič, podajalka Slovenije:
"Po taki poti, kot smo jo imele včeraj, ni bilo lahko stopiti na igrišče. Pričakovale smo, da se nam bodo Madžarke dobro upirale, saj niso imele česa izgubiti, me pa smo morale zmagati. Zgodilo se je, da so nam odvzele niz, kar pa ni nič groznega, če bomo jutri skupile skupaj in pokazale podobno igro, kot smo jo na prvem turnirju. To tekmo je treba pozabiti, jutri nas že čaka Grčija. Nanjo se še nismo nič pripravljale, to nas še čaka. Na prvi tekmi smo jih dobro pritisnile s servisom, jih lovile v obrambi, to moramo ponoviti tudi tukaj. Mislim, da smo kot celota boljša ekipa kot Grčija."

Ne spreglejte