Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
19.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka

Četrtek, 9. 6. 2016, 19.36

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Madžarska

Kljub slabši igri v žep pospravile novo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenija Madžarska | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi skupine C evropske lige in prvi na drugem turnirju v grškem Megalopolisu premagala Madžarsko s 3:1 (18, 19, -23, 23).

Izbranke Bruna Najdiča tako nadaljujejo niz zmag, ki so ga začele v madžarski Nyiregyhazi. Toda igra, ki so jo pokazala v prvi tekmi drugega turnirja, ni bila na ravni tiste iz Madžarske. Slovenke tokrat proti ekipi, ki še nima zmage, niso bile tako razpoložene in prepričljive, zato so nepotrebno, a povsem zasluženo izgubile niz, prvega v ligi. Zdaj lahko le upajo, da ta v borbi za prvo mesto ne bo usoden. Še vedno so v zelo lepem položaju, vendar bo v naslednjih dveh tekmah treba pokazati boljšo predstavo.

Slovenke so tekmo začele samozavestno, hitro so tudi prišle do občutnejšega vodstva. Po dveh serijah dobrih servisov, ki sta jih izvedli Monika Potokar in Saša Planinšec, so ob prvem tehničnem odmoru že vodile z 8:2, nekaj trenutkov pozneje pa po uspešnem napadu Potokarjeve že z 11:4. Očitna sodniška napaka jim je nato za krajše obdobje odvzela zbranost, Madžarke so se približale na tri točke zaostanka, toda Najdič je z odmorom dosegel svoje, njegove izbranke so se na igrišče vrnile takšne kot na začetku. Po hitrem postopku so po zaslugi Planinščeve in Potokarjeve razliko povišale na plus osem (19:11), niz pa mirno pripeljale do konca.

Naslednjo tekmo bodo Slovenke odigrale v petek proti Grčiji. | Foto: CEV Naslednjo tekmo bodo Slovenke odigrale v petek proti Grčiji. Foto: CEV

Primerjava števila napak v prvem nizu je kazala na to, da Slovenke v nadaljevanju ne bi smele imeti težav. To se je predvidevalo tudi po dveh občutnih vodstvih v drugem nizu, vodila je 6:2 in 13:7, toda nato je popustil sprejem in pri izidu 16:17 so Madžarke prvič povedle. Vendar le za kratek čas. Servisi Tine Grudine so reči vrnili na svoje mesto, blok Planinščeve je Slovenke spet povedel v vodstvo. Z asom Grudine je prednost narasla na plus dve, Grudina pa je z začetnim udarcem za peto zaporedno slovensko točko postavila le še piko na i svoje uspešne serije, ki je zadostovala za vodstvo 2:0.

Nihanja v slovenski igri so bila prisotna tudi v tretjem nizu, v katerem so že vodile s 13:8, a dovolile, da jih tekmice po šestih zaporednih točkah ujamejo in nekaj pozneje tudi prehitijo. V končnici so Madžarke ves čas tesno vodile, Slovenke so izenačile na 23:23, a so Madžarke po napaki tekmic izkoristile že prvo zaključno žogo in znižale na 1:2.

Toda Slovenk izgubljeni niz ni potrl. Najbolj izkušeni Marina Cvetanović in Potokarjeva sta vlekli voz, ki pa vseeno ni imel lahke poti do cilja. Pa čeprav so spet tudi v četrtem nizu ves čas vodile, še ob drugem času po točki Urške Igličar, ki je v prvih treh nizih skupaj s Saro Najdič vstopila v igro, zadnjega pa sta obe odigrali celega, s petimi točkami razlike. Še pri rezultatu 23:19 ni kazalo na težave, a borbene Madžarke so se nato približale na 23:24. Da pa ni prišlo do preobrata, pa je poskrbel "šik" Potokarjeve.

Slovenija : Madžarska 3:1 (18, 19, -23, 23)

Športna dvorana Megalopolis, gledalcev 100, sodnika: Jordanov (Bolgarija), Yotan (Izrael).
Slovenija: Božič 1, Blagne, Medved, Igličar 6, Valenčič, Recek 4, Najdič, Ščuka, Cvetanović 13, Potokar 14, Kaker, Planinšec 14, Grudina 11, Jerala.
Madžarska: Szakmary 16, Szpin 1, Molcsanyi, Talas 6, Szombatelyi, Lakatos 3, Pallag 19, Szeles 3, Nagy 6, Bleicher, Pinter 4.

Ne spreglejte