Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
16.15

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Žiga Štern Foinikas Syros Koronavirus

Četrtek, 28. 5. 2020, 16.15

3 leta, 11 mesecev

Žiga Štern se bo vrnil v Grčijo

Slovenski reprezentant še ni končal sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Žiga Štern | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski odbojkarski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo, saj se je tamkajšnja odbojkarska zveza namreč odločila, da bo nadaljevala prvenstvo, v okviru katerega se bodo najboljši štirje klubi na lestvici pomerili za državni naslov. Ob Belorusiji, Portoriku in Tajski je Grčija tako četrta država, ki bo prvenstvo kljub pandemiji covid-19 končala na parketu.

Tonček Štern
Sportal Zdaj je črno na belem: pisalo se je eno, resnica je drugačna

"Iz kluba so mi sporočili, da se je grška zveza odločila za nadaljevanje prvenstva. Sicer ne v formatu, ki je bil sprva predviden, šlo bo le za obračune najboljših štirih ekip. Glede na to, da so se odbojkarska prvenstva v praktično vseh državah končala, me je novica kar presenetila. Ne predstavljam si povsem, kako bo vse skupaj videti. Sam sem sicer ohranjal telesno pripravljenost, v zadnjem času pogosto treniram tudi z žogo, pri čemer mi pomagajo pri OK Merkur Maribor. Seveda pa še nisem na ravni, na kakršni sem bil pred pandemijo," je uvodoma povedal Štern.

Štern je zadnjih nekaj dni treniral skupaj z Merkujem Mariborom. Na treningih sta prisotna tudi Alen Šket in Žigov brat Tonček. | Foto: CEV Štern je zadnjih nekaj dni treniral skupaj z Merkujem Mariborom. Na treningih sta prisotna tudi Alen Šket in Žigov brat Tonček. Foto: CEV

Najti mora način, kako priti do Grčije

Grška zveza mora zdaj čakati, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) tujcem, ki igrajo v Olympiakosu, PAOK, Panathinaikosu in Foinikasu, podaljša tekmovalne certifikate. Iz Aten morajo tudi še sporočiti, kje se bo turnir najboljše četverice sploh odvijal. Za zdaj je znano le to, da ga bodo ekipe odigrale na nevtralnem igrišču, po vsej verjetnosti v dvorani O.A.K.A. v grški prestolnici. "Več informacij za zdaj še nimam. Najprej moram sploh najti način, da bom prišel v Grčijo, ne vemo tudi, kako je s karanteno in drugimi ukrepi. Upam, da bo kmalu znanega čim več, do takrat pa se bom v kar največji meri trudil, da bom v Grčijo odšel dobro pripravljen," je še pojasnil reprezentančni sprejemalec.

Glede na vrstni pred prekinitvijo prvenstva, torej po odigranih šestnajstih krogih, se bo Šternov Foinikas Syros v polfinalu srečal z vodilnim Olympiakosom. Polfinale in finale bodo moštva odigrala na dve zmagi.

Preberite še:

Sportal ACH Volley ujel mladega Iranca
Calcit Volley
Sportal V novi sezoni bo odbojkarske prvakinje vodil Aljoša Jemec
Sportal Odbojkarji na mivki prvič že 12. junija
Ne spreglejte