Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
16.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

8

Natisni članek

Metod Ropret svetovna liga FIVB slovenska odbojkarska reprezentanca OZS

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 16.13

6 let, 6 mesecev

Zle napovedi so se uresničile: Slovenijo na podel način brcnili iz elite!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

8

Metod Ropret | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da slovenska moška odbojkarska reprezentance v prihodnji sezoni ne bo med 16 ekipami, ki bodo igrale v najmočnejšem razredu svetovne lige. Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB) bo, kot se je tudi govorilo, ustanovila novo, komercialno tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah.


"Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), Aryju Graci, na katerem so jima predstavili dejstva o prihodnjem formatu reprezentančnih tekmovanj," so zapisali v sporočilu za javnost OZS.

"Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V tem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi za zdaj ni slovenske. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga, ne športni rezultati," so nadaljevali.

Slovenci so se ekspresno v dveh letih v tretjega kakovostnega razreda v prvega, zdaj zdaj pa svetovna odbojkarska federacija ukinja svetovno ligo. Neverjetno. | Foto: FIVB Slovenci so se ekspresno v dveh letih v tretjega kakovostnega razreda v prvega, zdaj zdaj pa svetovna odbojkarska federacija ukinja svetovno ligo. Neverjetno. Foto: FIVB

V skrajnem primeru bodo tudi tožili FIVB

"Delegacija OZS je, tako načinu ustanovitve novega tekmovanja, kakor tudi njegovemu sistemu, izrazila svoje nasprotovanje. V naslednjih dneh bo OZS posredovala FIVB svoja pravna in poslovna stališča, ki bodo osnova za nadaljnje pogovore. OZS bo za zaščito svojih interesov v skrajnem primeru vložila tožbo proti FIVB pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) v Lozani," je OZS sklenil v sporočilu za javnost.

Ekipe, ki bodo nastopale v novem tekmovanju, so: ZDA, Brazilija, Argentina, Italija, Poljska, Srbija, Francija, Nemčija (ta je obstala v tretjem kakovostnem razredu), Rusija, Iran, Kitajska in Japonska, poleg njih pa še Bolgarija, Kanada, Avstralija in Južna Koreja.

Črna pika, ki se je bo težko znebiti

Slovenski odbojkarji so se v dveh letih ekspresno hitro iz tretjega kakovostnega razreda svetovne lige povzpeli med elito, zdaj pa so jih brez predhodnih opozoril brcnili iz tekmovanja. Slovenci v enem mesecu letošnje svetovne lige zamenjali kar tri kontinente, a tudi to jih ni zaustavilo do zastavljenga cilja in osvojitve prvega mesta.

Na zaključnem turnirju četverice v Avstraliji so naprej premagali Nizozemce, v finalu pa še Japonce in si po vseh zahtevah in pravilih zagotovili vstopnico med najboljše. A, ker ni šlo drugače, so Slovenijo odžagali z ustanovitvijo novega tekmovanja.

To je velika črna pika za odbojko in FIVB, ki jo bo težko še kdaj resno jemati.

Ne spreglejte