Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2017,
8.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

4

Natisni članek

Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 31. 8. 2017, 8.00

4 leta, 7 mesecev

Neverjetno, kaj je tako razjezilo Slovence, da so se znesli nad Poljaki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

4

Slovenija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je po fenomenalni predstavi proti Poljski (3:0) uvrstila med osem najboljših na evropskem prvenstvu. V današnjem četrtfinalu jo čakajo Rusi.

Slovenci so se v izločilne boje uvrstili z eno zmago in dvema porazoma. Zaskrbljujoč je bil tisti proti Bolgariji, kjer so slovenski odbojkarji delovali povsem nemočno in brezvoljno. Poznavalci odbojke jim proti domačinom Poljakom niso pripisovali nič dobrega, a zmotili so se.

Lahko Slovenci v četrtfinalu presenetijo veliko Rusijo?

  • Da.
    90,74 %
    686 glasov
  • Ne.
    9,26 %
    70 glasov
Oddanih 756 glasov

''Zdaj vidite, zakaj sem bil jezen''

Slobodan Kovač je vesel, da se njegova ekipa spet smeje: ''To je zelo pomembno. Nevarni bomo za vsakega." | Foto: CEV Slobodan Kovač je vesel, da se njegova ekipa spet smeje: ''To je zelo pomembno. Nevarni bomo za vsakega." Foto: CEV Slovenci so se v dodobra napolnjeni dvorani Tauron v Krakovu znesli nad domačini in se zasluženo uvrstili v četrfinale.

''Nimam besed. To je bila popolno odigrana tekma. Zdaj vidite, zakaj sem bil jezen. Vedel sem namreč, da zmoremo veliko in tudi vem, da lahko na vsaki tekmi igramo na tako visoki ravni kot proti Poljski. Pogovori z igralci so zalegli in pripomogli k temu, da smo odigrali res izjemno tekmo. Vse je bilo tako, kot mora biti in rezultat je tukaj,'' je s tresočim glasom fante pohvalil slovenski selektor Slobodan Kovač.

Kaj je Kovač dejal svojim izbrancem?

Kaj je prebudilo fante? ''Povedal sem jim, da so nas že vsi odpisali in da nam iz hotela sporočajo, da moramo že po tekmi spakirati kovčke in oditi. V njih sem prebudil neko jezo in veliko željo po rezultatu. Še preden se je tekma začela, so bili že zmagovalci. Na tak način je Slovenija nevarna prav za vse. Nismo še rekli zadnje,'' je z zanimivostjo postregel srbski strokovnjak na klopi Slovenije.

"Pokazali smo, da znamo igrati odlično igrati. Upam, da še imamo še sobe v hotelu, ker so nam že rekli, da moramo spakirati. A to nas je še dodatno motiviralo," je motivacijski govor selektorja komentiral kapetan Tine Urnaut, ki je bil proti Poljakom spet tisti pravi vodja, ki ga Slovenija tako krvavo potrebuje.

Kako so Slovenci utišali dvorano Tauron:

Počitka bo malo

Slovenijo v četrtfinalu čaka Rusija, s katero se je Kovačeva četa v skupinskem delu že pomerila. Tesno so v napeti tekmi zmagali Rusi.

''Zelo je pomembno, da se pred tako tekmo spet smejemo. Vrnila se je tista pozitivna energija, ki smo jo dolgo čakali in to je zelo pomembno. Videli smo, da z Rusijo lahko igramo in če bomo taki, kot smo bili proti Poljski, bo rezultat tudi prišel,'' verjame v nov uspeh Kovač, žal pa njemu in njegovim izbrancem ne gre na roko termin obračuna.

Tekma med Slovenijo in Rusijo bo na sporedu že ob 17.30.

Ne spreglejte