Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

svetovna liga Stožice slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Andrea Giani

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 10.59

6 let, 7 mesecev

Pogovor s slovenskim selektorjem Andreo Gianijem

Andrea Giani: Nič ne gre čez noč, tako kot ekipa morajo zrasti tudi navijači

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Slovenski odbojkarji so svoje delo na prvem turnirju svetovne lige opravili z odliko. Prišli so do treh zmag, najbolj pa so se morali potruditi ravno na zadnji tekmi proti Venezueli, ki se je izkazala za odličnega tekmeca. S hitro igro so na začetku tekme spravljali v obup Slovence, potem pa so se ti pod taktirko Andree Gianija predramili in po izgubljenem prvem nizu na koncu zmagali s 3:1

"S turnirjem moramo biti zadovoljni. Še posebej s to zadnjo tekmo, saj je Venezuela res dobra ekipa. Ta ekipa ima karakter, odlično tehniko, močne napadalce. A odbojka se igra z glavo in ne z močjo. Seveda je pomembno, da močno udarjaš po žogi, a to je premalo, da se na koncu veseliš zmage. Kdaj pa kdaj je treba biti pameten, miren in discipliniran ter vleči prave poteze v najtežjih trenutkih. Moji fantje so bili v tem elementu odlični. Zmagali smo tri tekme. Gremo naprej," je bil z debijem Slovenije v svetovni ligi zadovoljen slovenski selektor Andrea Giani.

Ni pomembna le zmaga, ampak tudi način, kako prideš do nje

Kdaj pa kdaj je treba tudi povzdigniti glas. | Foto: Kdaj pa kdaj je treba tudi povzdigniti glas.

Po izgubljenem prvem nizu in v začetku drugega, ko so Venezuelci prevladovali in slovensko obrambo rešetali z vseh položajev, je Italijan na slovenski klopi tudi povzdignil glas. "Moje vodenje se razlikuje od moči naših nasprotnikov. Venezuela je bila na tem turnirju najmočnejša, zato smo vedeli, da nam bo težko. Fante sem ves čas opominjal, da morajo biti osredotočeni na osnovne stvari, na stvari, v katerih smo dobri. Seveda sem tudi tokrat povzdignil glas, saj fantje niso kazali tistega, kar znajo. A v nadaljevanju so se odzvali tako, kot je treba, za kar jim le čestitam. Zame nikoli ni pomembna le zmaga, ampak tudi način, kako prideš do nje," je še dodal perfekcionist Giani, ki najbrž nikoli ne bo povsem zadovoljen s svojimi izbranci. Kako tudi ne, sam pravi, da ima Slovenija še ogromno rezerv in potenciala.

"Giani je spet pokazal, zakaj je tako dober. Spet nas je pomiril, ko je bilo to potrebno in na drugi strani tudi dvignil glas. A vse z razlogom, da nas prebudi in spodbudi. Samo pohvale in dokaz, kako pomembno je imeti takega strokovnjaka na klopi," je selektorjev delež pohvalil tudi kapetan Tine Urnaut.

Slovenci imeli podporo tudi navijačev Verone

V Stožicah so imeli slovenski odbojkarji glasno podporo tudi navijačev Verone. Ravno ti so z bobni skrbeli, da je bilo ozračje v dvorani vse prej kot gledališko. "Izjemno, odličen občutek. Verona je sicer blizu Ljubljane, a vseeno. Ti fantje in dekleta pridejo vedno, ko lahko. Z avtobusi, avtomobili. Res super občutek, hvaležen sem jim za vso spodbudo in podporo," se ni pozabil zahvaliti svojim klubskim navijačem. Giani namreč že od leta 2013 vodi Verono in je v pretekli sezoni že v prvi evropski sezoni s tem klubom v pokalu Challenge prišel do lovorike.

Navijači Verone odeti v slovenske barve. | Foto: Navijači Verone odeti v slovenske barve.

Čez noč ne bodo Stožice polne

Ni za pozabil tudi preostalih navijačev. Ta konec tedna se jih je na treh tekmah se jih je zbralo nekaj več kot 6500, kar je manj, kot se je pričakovalo. "Vedno si želiš polne dvorane. A tako kot pri ekipi je tudi pri navijačih. Navijači ljubijo dobre rezultate. Če bomo nadaljevali dobro delo, bo vse več gledalcev. A ne prehitevajmo, to ne bo šlo čez noč. Korak za korakom. Ta ekipa bo naslednje leto še boljša," je prepričan 46-italijanski strokovnjak, ki se zaveda, da fenomenalno drugo mesto na lanskem evropskem prvenstvu ne bo smelo ostati predolgo osamljeno.

Nič novega glede pogodbe

Glede na to, da je Giani pogledal v prihodnost, to že pomeni, da ostaja? "Mogoče, pogovarjamo se," se ni ujel v našo past prekaljeni Italijan, ki se mu pogodba izteče po koncu aktivnosti slovenske izbrane vrste v svetovni ligi.

Bo Andrea Giani slovenske odbojkarje vodil tudi prihodnje leto?

  • Da.
    90,82 %
    178 glasov
  • Ne.
    9,18 %
    18 glasov
Oddanih 196 glasov

"Za nas je vsaka tekma finale"

Po zmagoslavju v Stožicah se je Giani že ozrl proti Grčiji, kjer Slovence prihodnji teden že čaka nov turnir in nova težka preizkušnja. Poleg Grčije bo slovenski nasprotnik tudi Portoriko in tako kot v Stožicah Katar. 

Na zadnji tekmi v Stožicah se je zbralo 3500 gledalcev, več kot v petek in soboto skupaj. | Foto: Na zadnji tekmi v Stožicah se je zbralo 3500 gledalcev, več kot v petek in soboto skupaj.

"Šli bomo korak za korakom in se na vsakega tekmeca posebej pripravili, kar se da dobro. Naš prvi nasprotnik bo Katar, šele potem bomo razmišljali o Portoriku in Grčiji. Za nas je vsaka tekma finale. Vem, da si vsi želimo oditi na zaključni turnir, a da nam to uspe, moramo zmagovati. Povsem preprosto je," je še sklenil Giani. 

Ne spreglejte