Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
19. 6. 2016,
22.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

odbojka svetovna liga Tine Urnaut

Nedelja, 19. 6. 2016, 22.18

6 let, 7 mesecev

Izjava kapetana Tineta Urnauta

Tine Urnaut: Bili so naša dodatna moč in le hvala jim

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
tine urnaut | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Odbojkarji slovenske izbrane vrste so s popolnim izkupičkom zaključili svoj krstni turnir v svetovni ligi. Po Katarju in Tuniziji je za konec padla še odlična Venezuela.

Slovenci, ki so tekmo proti Venezueli začeli v standardni postavi Tine Urnaut, Mitja Gasparini, Klemen Čebulj, Dejan Vinčić, Alen Pajenk, Danijel Koncilja in Jani Kovačič, v prvem nizu niso igrali slabo, vseeno pa so gostje po dveh zaporednih napakah slovenske ekipe prišli do prvega niza. V nadaljevanju smo gledali podobno igro, a na srečo se je tehtnica največkrat po zaslugi izjemnega kapetana Tineta Urnauta nagnila v slovensko korist in Slovenija na koncu zmagala s 3:1 v nizih. A lahko bi bilo tudi drugače.

''Venezuela je zelo kvaliteten nasprotnik, to smo tudi vedeli. Vidi se jim, da so v tekmovalnem ritmu in to se je tudi pokazalo. Mi smo se na začetku malce lovili, nato pa smo se le zbrali in pokazali pravi obraz v najpomembnejših trenutkih tekme. Po izgubljenem prvem nizu, smo vedeli, da je vse odvisno le od nas. Vedeli smo, če hočemo zmagati, moramo dvigniti nivo igre in to se je na koncu tudi zgodilo. Tri zmage so v žepu, a to je tudi vse, s čimer smo lahko zadovoljni. Imamo še veliko rezerv,'' je po tekmi povedal kapetan, ki je bil na koncu s 14 točkami tudi najboljši po točkah v slovenskem taboru.

''Videlo se je, da igramo doma''

Korošca je razveselilo tudi dejstvo, da se je, sploh v nedeljo, zbralo veliko število gledalcev, ki so bili dodatna moč. ''Naši navijači so bili danes izjemni. Tudi njim gre danes velika zahvala za to zmago. Če imaš tako spodbudo s tribun, je veliko lažje igrati. In to se je  tudi pokazalo. Bili so naša dodatna moč in le hvala jim. Danes se je res videlo, da igramo doma. Če bo tako tudi na naslednjih naših tekmah, lahko premagamo vsakogar.''

"Če imaš tako spodbudo s tribun, je veliko lažje igrati. In to se je  tudi pokazalo. Bili so naša dodatna moč in le hvala jim."  | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Če imaš tako spodbudo s tribun, je veliko lažje igrati. In to se je tudi pokazalo. Bili so naša dodatna moč in le hvala jim." Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenijo čaka krajši počitek, potem pa odpotuje v Grčijo, kjer jo čaka nov turnir. Nasprotniki bodo tako kot v Stožicah Katarci, nova nasprotnika pa bosta Portorika in Grčija, ki bo pred domačimi gledalci zelo velik zalogaj. ''Vemo, kaj zmorejo Grki. So izjemna ekipa, ki igra zelo kvalitetno odbojko. Pričakujemo pravo vojno,'' je le domačine izpostavil Urnaut in odbrzel v slačilnico.

Ne spreglejte