Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
21.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL GEN-I Volley OK Formula Formis

Nedelja, 14. 10. 2018, 21.00

5 let, 6 mesecev

1. DOL, ženske, 1. krog

GEN-I Volley upravičil pričakovanja in začel z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
GEN-I Volley | GEN-I Volley se je moral za zmago v Hočah pošteno potruditi.  | Foto Tine Strosar

GEN-I Volley se je moral za zmago v Hočah pošteno potruditi.

Foto: Tine Strosar

Na zadnji tekmi uvodnega kroga 1. DOL za dekleta so odbojkarice GENI-I Volleyja, ki v tej sezoni na glas govorijo o napadu na lovoriko, v Hočah s 3:0 premagale OK Formula Formis. Tako so se zavihtele na vrh prvenstvene razpredelnice, saj so edina ekipa, ki je za uvod zmagala z maksimalnim izidom. 

Čeprav so zmagale s 3:0, pa varovanke Vasje Samca niso imele lahkega dela. Prav vsi nizi so bili izenačeni, v drugem in tretjem so imele Rogožanke pobudo, a so se ustavile pred končnicama, ki so ju gostje odigrale zrelo in in odgovorno.

Primorke so veljale za velike favoritinje in to vlogo kljub ne najbolj prepričljivi igri - priznavajo, da so bile zelo nervozne - na koncu tudi upravičile. Ni jim steklo v napadu, tudi na sprejemu ni šlo vse tako gladko, kot bi si želele, a na koncu so zmaga in prve tri točke odšle v Novo Gorico.

Ker niso izgubile niti niza, so se zavihtele tudi na vrh letvice. Točkovno je bila pri zmagovalkah s 13 točkami najuspešnejša Lana Ščuka, Mirta Velikonja Grbac jih je dosegla 12, pri domačih, ki jih po novem vodi Iztok Kšela, je 14 točk dosegla Danijela Đžaković.

"Vedele smo, da bo tekma težka. Kot vedno pravim, nasprotniki bodo proti nam dali svoj maksimum. Moram reči, da nismo igrali dobro, nasprotniki so precej pritiskali na nas s servisom, a važno je, da smo kljub taki igri zmagali," je po tekmi dejala kapetanka GEN-I Volleyja Tina Lipicer Samec.

Pintarjeva blestela v bloku

Prvakinje, ki jih tudi letos vodi Samo Miklavc, so sobotno tekmo proti mladim Kamničankam, odigrale so jo brez Ize Mlakar, začele ležerno, dobile sicer prvi niz, drugega pa izgubile. Za pomik v igri je poskrbel trener, ki je opravil nekaj menjav, med drugimi je na mestu podajalke veteranko Karmen Kočar zamenjal s Saro Najdič.

Ela Pintar je bila prvo ime bankirk, dosegla je kar 21 točk, od tega kar devet z blokom. Noro. | Foto: Vid Ponikvar Ela Pintar je bila prvo ime bankirk, dosegla je kar 21 točk, od tega kar devet z blokom. Noro. Foto: Vid Ponikvar

Njegova ekipa je nato začela bolje servirati, v napadu se je razigrala komaj 15-letna sprejemalka Lorena Lorber, blok, v katerem je kraljevala Ela Pintar (z blokom je dosegla kar devet točk) je bil večinoma na pravem mestu, tako da so gostiteljice v tretjem nizu osvojile le sedem točk. V četrtem so se sicer bolje upirale, a pravih možnosti za presenečenje niso imele.

Izjemna vrnitev Kostićeve

Olivera Kostić je za prvo ekipo Kamnika dosegla 23 točk. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olivera Kostić je za prvo ekipo Kamnika dosegla 23 točk. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prva ekipa Calcita, ki je letos oslabljena, se je zavedala, da na gostovanju v Šempetru ne bo imela lahkega dela. V Savinjsko dolino se je odpravila kar z malo strahu, ki je bil viden v prvem nizu, ki so ga izgubile. Toda v nadaljevanju so se sprostile, zaigrale precej bolje in dokaj gladko prišle do zmage. Po pričakovanju je bila najbolj vidna igralka tekme povratnica po porodu Olivera Kostić, s 23 točkami je bila tudi najučinkovitejša igralka tekme. Kamničanke so predvsem dobro servirale, s petimi asi se je izkazala Nina Kotnik.

Koprčanke s Cvetanovićevo do zmage na primorskem derbiju

Primorski derbi med Luko Koprom in Ankaranom Hrvatini je bil izenačen, odločil ga je šele skrajšani peti niz. V njem so bile boljše Koprčanke, za katere je zaigrala tudi nekdanja kapetanka državne reprezentance Marina Cvetanović.

Že v petek je bil izenačen tudi dvoboj med Ljutomerom in Roto-Kemo Puconcem, s 3:2 so ga dobile gostje. Ljutomer je sicer vodil 2:1, a v nadaljevanju so odločile izkušnje, ki jih imajo Prekmurke bistveno več.

1. DOL, ženske, 1. krog:

Petek, 12. oktober:
ŽOK Ljutomer : Roto-Kema Puconci 2:3 (-19, 22, 19, -21, -13)

Sobota, 13. oktober:
Calcit Volley II : Nova KBM Branik 1:3 (-19, 23, -7, -15)
SIP Šempeter : Calcit Volley 1:3 (21, -15, -21, -17)
Luka Koper : Ankaran Hrvatini 3:2 (19, -18, 18, -21, 8)

Nedelja, 14. oktober:
Formula Formis - GEN-I Volley 0:3 (-21, -22, -20)

Lestvica:

GEN-I Voley           1 tekma - 3 točke
Nova KBM Branik       1 - 3
Calcit Volley         1 - 3
Roto-Kema Puconci     1 - 2
Luka Koper            1 - 2
Ljutomer              1 - 1
Ankaran Hrvatini      1 - 1
SIP Šempeter          1 - 0
Calcit Volley II      1 - 0
Formula Formis        1 - 0

Ne spreglejte