Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2024,
20.55

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

SIP Šempeter GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 16. 3. 2024, 20.55

1 mesec, 1 teden

1. DOL, ženske, polfinale, prvi tekmi

Mariborčanke in Kamničanke upravičile vlogo favoritinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Nova KBM Branik, odbojka | Mariborčanke so na prvi polfinalni tekmi Novogoričanke premagale s 3:0. | Foto www.alesfevzer.com

Mariborčanke so na prvi polfinalni tekmi Novogoričanke premagale s 3:0.

Foto: www.alesfevzer.com

Začel se je polfinale ženskega odbojkarskega državnega prvenstva, v katerem para igrata na dve zmagi. Odbojkarice favoriziranega Nova KBM Branik so na prvi tekmi Gen-I Volley premagale s 3:0 (16, 18, 23). V soboto so polfinale z zanesljivo zmago odprle tudi branilke naslova, odbojkarice Calcita Volleyja, ki so s 3:0 (25, 21, 17) premagale SIP Šempeter.

Nova KBM Branik, odbojka
Sportal Za pokalno lovoriko pričakovano Mariborčanke in Kamničanke

Nova KBM Branik : Gen-I Volley 3:0 (16, 18, 23)

Dvorana Lukna, gledalcev 92.
Nova KBM Branik: Mlakar 23 (1 as, 3 bloke), K. Milošič 4 (1 as, 2 bloka), Kneževič, Štampar, Ulrih, Lekše 9 (2 asa, 1 blok), Senekovič, Ciač, Farkaš, Ramić, N. Milošič 11 (5 blokov), Potokar 5, Tišma 4.
Gen-I Volley: T. Koren 6 (3 bloke), San. Damjanović 1 (1 blok), Frelih 9 (1 blok), Vulić, Ašćerić 6 (2 asa, 2 bloka), Godec 10 (1 as, 1 blok), Zdovc Sporer 4 (2 bloka), Blažič 5 (1 as), Makuc, Mohorič, Žigon 1 (1 blok), Podbršček.

Mariborčanke so po pričakovanju dobile prvo tekmo polfinala državnega prvenstva. Tekme proti Novogoričankam so se lotile zbrano, niso si smele dovoliti, da bi njihov nastop v finalu lahko ogrozile tekmice, ki so jih na isti stopnji tekmovanja zaustavile že lani.

Kot da bi imele to še v svežem spominu, so obračun začele z veliko željo po maščevanju. Hitro so si priigrale visoko prednost, izid 10:4 je že dal slutiti, da se Primorkam v Mariboru ne piše nič dobrega. Po bloku Nike Milošič, prvem od njenih petih na tekmi, so prišle do vodstva 17:9, po dveh zaporednih blokih Ize Mlakar pa do izida 19:10, takrat je že bilo bolj ali manj jasno, da bodo domače povedle z 1:0.

Domače so imele vse reči pod nadzorom tudi v drugem nizu, vodile so od začetka do konca, tretji niz pa je vendarle ponudil bolj izenačeno igro. Gostje so na začetku vodile, po delnem izidu 5:1 in vodstvu bankirk z 18:15, je kazalo, da je odpor gostij končan, a ni bi niti pri zaostanku 20:23. Dvakrat so se približale na točko zaostanka, toda Tali Lekše je vendarle izkoristila drugo zaključno žogo.

Kamničanke so na prvi polfinalni tekmi Šempetranke premagale s 3:0. | Foto: Klemen Brumec Kamničanke so na prvi polfinalni tekmi Šempetranke premagale s 3:0. Foto: Klemen Brumec

Calcit Volley : SIP Šempeter 3:0 (25, 21, 17)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 130, sodnika: Tomec, Novak.
Calcit Volley: Rituper 9 (1 blok), Radišković 12 (3 ase, 3 bloke), Šen, Najdič, Boisa 6 (1 blok), Grubišič Čabo, Gašperlin, Pucelj 21 (3 ase, 2 bloka), Čižman 11 (2 asa, 2 bloka), Banko.
Sip Šempeter: Božič 1, I. Koren 2 (1 blok), Lebič, Puckmeister 1, Jelen, Bavdaž, Anas. Žnidar 6, Bulc 11 (2 bloka), Ana Žnidar, Kogelnik 4 (1 blok), Sevčnikar 2 (1 blok), Eržen 11 (1 as), Kadunc, Krajnc 3 (1 blok).

Kamničanke v četrtfinalu niso imele veliko dela z ATK Grosuplje, na drugi strani pa so si Šempetranke polfinalno vstopnico zagotovile na tretji tekmi proti Luki Koper. Na prvi tekmi polfinala so branilke naslova državnih prvakinj upravičile vlogo favoritinj in zmagale s 3:0 (25, 21, 17).

Kamničanke so še drugič v štirih dneh so premagale Sip Šempeter, po zmagi v polfinalu pokala s 3:1 so tokrat tekmece premagale s 3:0. A tudi tokrat ne povsem brez težav. Še posebno so se morale Kamničanke, ki so nastopile nekoliko oslabljene, brez blokerk Sare Hutinski in Lucy Charuk, potruditi v prvem nizu. V njegovi prvi polovici so gostje že vodile tudi za šest točk, toda servisi Maše Pucelj so vzpostavili rezultatsko ravnotežje, blok Andjelke Radiškvić je pomenil izenačenje na 14. točki.

A odlepiti se domačim ni uspelo vse do konca. Imele so sicer prvo zaključno žogo, niso je izkoristile, enako je nekaj trenutkov pozneje veljalo za Savinjčanke, Pucelj je z blokom gostiteljicam priborila drugo zaključno žogo, ki jo je z asom izkoristila Radišković.

Slednja je as dosegla tudi za vodstvo 8:4 v drugem nizu, do konca pa gostjam vodstva z 2:0 ni uspelo ogroziti, Kamničanke pa so bile za tekmice premočne tudi od začetka do konca tretjega niza.

Drugi tekmi polfinala odbojkarske lige za ženske bosta 20. marca, morebitni tretji pa 27. marca.

1. DOL, ženske, polfinale, prvi tekmi

Petek, 15. marec
Sobota, 16. marec
 

 

Preberite še:

Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino
Sportal Tri domače zmage, Panvita po hudem boju slavila v Kranju
Calcit Volley
Sportal Slovenski finale v srednjeevropski ligi, Kamničani gladko, Mariborčani po preobratu

 

Ne spreglejte